Skip links

ароматите на зимата – топъл шоколад

ароматите на зимата - топъл шоколад

С идване на студеното време все повече се заседяваме в къщи – тук е топло, уютно и любимите ни хора са около нас. Това обаче, което ни показва безкомпромисно, че е време за празнуване са ароматите. Домашни сладки се редуват с лек аромат на шоколад, топъл хляб с бадемово мляко с канела, мириса на запалени дърва в камините из селото…

За последната седмица вкусовете и ароматите се редуваха един след друг, докато не стигнах до най-добрата комбинация от напитки, които минават с мен през деня и поддържат вкусовите ми рецептори в постоянна наслада. Сутринта започва със силно късо еспресо, 100% арабика, специална селекция, чийто аромат изпълва къщата и ни събужда за секунди. Денят минава под мотото “чай за всички” и миризмите на различни плодове и стръкове трева се носят от стая в стая. А следобяда редом с любимия ми десерт е време за кратка почивка и чаша топъл шоколад. Лешников, разбира се.

cacao-milk-2

За топлия шоколад ще ти трябват:
1 чаша домашно лешниково мляко
2 ч.л. натурално какао на прах
1 ч.л. кленов сироп или подсладител по твой вкус
канела, ванилия и чили, по желание
хубава книга, уютна завивка и удобно кресло :)))

Ако не използваш лешниково мляко, а друг вид ядково, рецептата трябва да се промени и какао-то да се замени с шоколад, защото тайната е в лешниците…

Искаш да си здрав и да се чувстваш добре?

Абонирай се тук за седмичната си доза експертни съвети и вдъхновение.

Програми