Skip links

Светият граал, фонтана на здравето и философският камък са ТУК

gut-balance-the-program

Убедена съм, че си чувал тайни и легенди за фонтана на здравето (магическият извор, от който всеки излиза здрав, млад и красив) или пък за философският камък (алхимическо съединение, което обещава безсмъртие и вечна младост), както и за Светият граал, който превръща всяка напитка в еликсира на живота.

Да, всички ние сме чували за тях, чели сме за тях и сме си мечтали за тях. Затова и не е случайно, че всеки път, когато здравето ни започне да се разклаща се сещаме точно за тях и започваме поредното търсене на магическия еликсир. Този, същият, който ще реши всичките ни проблеми – стига да знаем кой е той…

Мисля, че няма да преувелича, ако кажа, че и съвременната фармация до голяма степен се крепи на легендата за магическия хап, на лесния начин за постигане на здраве и безсмъртие. И това ни харесва. Защото, ние хората, обичаме да ни е лесно.

Защо да се мъчим да спазваме диети, режими на хранене или да се потим във фитнеса, като можем да заменим всичко с поредния медикамент. Или пък 2…

Проблемът е, че колкото и да сме напред в създаването на магични еликсири, все още сме много далеч от тайната за вечна младост и здраве, която ни обещават те.

Затова и всеки, който иска да е здрав е добре да погледне и отвъд завесата на легендите за младост и да надгради знанията си за здравето си, започвайки да се грижи за него отвътре – навън. Точно както бащата на медицината, Хипократ, ни е научил, споделяйки с нас златното правило за здраве:

ВСИЧКИ болести започват в червата.

И както разбра от поредицата статии и тестове тази седмица, един от най-големите бичове по темата са пропускливите черва или познати още в нашите среди като „диагнозата, която докторът ти няма да ти каже“. А се получава така, защото една част от съвременните ни експерти са

забравили древните методи.

Тези, същите, за които говори Хипократ. Защото още от древни времена хората са знаели, че храната, която ядем се превръща в градивните елементи, с които тялото ни регенерира и се възстановява. Но тази същата храна може да ни причинява както добро, така и зло. Може както да гради, така и да руши. И това е разликата между здравия и хронично болния човек. При втория нещо някъде не е наред.

Затова и ХРАНАТА трябва да е първото нещо, което да промениш или поне да ревизираш, ако имаш хроничен проблем. Не случайно наричаме червата си вторият мозък. Защото случващото се там има значение. За нас и за здравето ни. И затова, нещото което искам да научиш днес е едно:

Светият граал, Философският камък и Фонтана на здравето са тук.

Те са ВЪТРЕ в нас.

И ако търсиш това едно, единствено нещо, което да ти помогне да си здрав, щастлив и пълноценен всеки ден, фокусирай се там – в най-непознатите ни дълбини, собствените ни черва.

Ролята на червата ни е да ни помагат да абсорбираме ценните вещества в храните и да ни предпазва от ненужните за нас елементи. Те играят ролята на защитна бариера и пропускателен пункт. Те трябва да преценят кое е за вътре и кое за навън. Но когато тяхната цялост е нарушена се получава това:

img_0938

Вируси, бактерии, неразградени протеини, токсини и какво ли не успява да премине защитната бариера, да предизвика хаос и смут, да претовари имунната ни система до такава степен, че да я обезвреди или да я накара да атакува всичко наред – нас, редом с тях.

Бавно и постепенно организма ни изпада в дефицити на ценни вещества. Започваме да се чувстваме отпаднали и слаби. Не ни е добре, но не знаем защо. Появяват се симптоми, като главоболие, мигрена, безсъние, болка, хормонални проблеми… после симптомите прерастват в диагнози, а ние продължаваме да се чудим защо.

Докато Светият граал винаги в бил вътре в нас и той неизменно е свързан със здравето на червата ни, тяхната цялост и просперитет.

Затова, с огромно удоволствие, днес ти представям програмата, която създадохме заедно с колежката ми, Маги Пашова, която ще ти даде насоки как да се грижиш за здравето на своите черва и тези на семейството си, сега и занапред. Кои лесни стъпки да предприемеш, за да си върнеш здравето, силата и енергията.

Създадох програмата заедно с Маги, защото исках да е подходяща за цялото семейство, включително за деца, бременни и кърмещи жени, а тя е човекът със знанията в тази насока. Искахме препоръките ни да са лесни за изпълнение и поднесени на човешки език, за да не затрудняваме ежедневието ти твърде много. Надявам се, че сме се справили с тази задача, но все пак това ще го кажеш ти…

А ако още се чудиш дали програмата е подходяща за теб, може да направиш този безплатен тест, за да прецениш дали попадаш в рискова категория или не, както и да видиш това видео, за да разбереш защо решихме да създадем точно тази програма, как може да помогне лично на теб и какво включва. А в тази подробна статия на Маги има информация какво точно представлява чревната пропускливост и как влияе на организма.

Програмата е тук. Разкошен ден!

Искаш да си здрав и да се чувстваш добре?

Абонирай се тук за седмичната си доза експертни съвети и вдъхновение.

Програми