Skip links

Ами ако ти кажа, че светът има нужда от теб, ДА – точно от теб

image-19

Здравей! Аз съм Надя Петрова и съм тук днес…

Ааа, не, не, днес няма да ти разказвам за пореден път историята на моето начало и как станах това, което съм днес. Не. Днес ще ти разкажа нещо, което не съм споделяла на никого до сегаКАК разбрах, че трябва да правя това, което правя днес :)))

За целта, лека ретроспекция – имах проблем, оперираха ме, проблема се върна 6 месеца по-късно и разбрах, че трябва да се погрижа сама за себе си, записах се да уча за нутриционист и създадох сайта – natureinsider.

Не знам дали помниш онези години, но ще те подсетя набързо – докато учех бях решила да не си позволявам да споделям каквото и да по темата, защото колкото повече навлизах в материала, толкова повече разбирах колко не знам и сайта ми беше само страница с рецепти. Да, бяха интересни и нестандартни за времето си, но само това – рецепти и аз нямах претенциите да съм chef, готвач или каквото и да е друго. Дори снимките ми не бяха хубави (всъщност започнах, използвайки наличната вкъщи видео камера за снимки ;))

Отделно целта на обучението ми беше да помогна на СЕБЕ си, а не да работя като нутриционист, така че сайта беше наистина само за споделяне и намиране на общност. При това беше на английски, защото си мислех, че в България никой не се интересува от хранене.

И така, живеех си аз в моя си балон, чувствах се добре, здравето ми полека се връщаше и изведнъж получавам телефонно обаждане с покана да бъда лектор на някакъв семинар.

Помня го все едно беше вчера – аз, лектор на семинар? При това голям такъв? Вие сериозно ли? Но аз съм НИКОЙ, какво мога да кажа?

Но… огранизатоварите настояваха и накрая се предадох.

Семинарът беше от целодневните – затварят ви в една зала и от 9 сутринта до 5-6 вечерта на сцената се сменят различни лектори и говорят за разни неща. И истината е, че сред лекторите имаше супер известни лица по онова време. Беше интересно. Споделяха личен опит, нови знания, беше новаторско за България…

Моят ред обаче беше някъде към 3-4 следобяд и колкото и да предъвквах ситуацията беше ясно, че имам минимален шанс да задържа нечие внимание. Все пак, тези 400 човека в залата към края на семинара бяха вече на ръба на търпимостта си и според мен доста от тях вече се оглеждаха плахо в опити да се измъкнат от там. И за това не бяха виновни лекторите – не, просто който и да е затворен в една зала цял ден, накрая ще иска да се махне от там, дори и да му говорят по най-интересната за него тема на света. Бях обречена преди да съм започнала.

Но се случи чудо.

Дойде моят ред, излязох на сцената толкова притеснена, че гласът ми трепереше от вълнение. Започнах с моята история – защо стоя пред тях, какво ми се е случило и какво съм постигнала за тези години и залата… замлъкна.

Дребното жужжене, хихикане, говорене на отегчени да стоят на едно място хора изчезна. 400 човека впериха погледи в мен и започнаха да поглъщат жадно всяка моя дума. Времето за лекцията ми отмина, тръгнах да излизам и една част от залата тръгна с мен. Искаха да ме питат толкова неща, искаха да знаят повече. За мен. Никоя-та.

И тогава разбрах.

Въпреки, че нямах никаква представа какво се беше случило току-що, знаех че съм направила нещо както трябва. Разбрах, че светът (или поне онази зала в онзи момент) има нужда от мен. От това, което само АЗ мога да дам, въпреки всички известни личности, които вече са там. Защото аз съм уникална по моя си начин – с моя тембър на гласа, сила на гласа, харизма, знания, умения, таланти.

И светът има нужда от мен. От това, което само аз мога да му дам. По начина, по който само аз мога да го направя.

Точно както има нужда и от ТЕБ.

От твоя набор от знания, умения и таланти. Защото всеки един от нас е уникален, автентичен и неповторим. И светът има нужда от този ДАР. Има нужда от теб и това, което само ТИ можеш да му дадеш.

Това е и целта на семинара ни Women UP – за жени с идеи – да ти покажем КАК да използваш даровете, които имаш и как да разгърнеш целия си потенциал.

Защото светът има нужда от теб и от твоите идеи.
Дай им зелена светлина. Ние ще ти покажем как.

P.S. За събитието има останали само 20 билета, затова не отлагай твърде много.

P.P.S. ВАЖНО! Поради независещи от нас обстоятелства се наложи да сменим ЗАЛАТА за семинара и той ще се проведе в Capital Fort, бул. Цариградско шосе 90 (новата красива сграда до Метро, срещу Експо център София).

Всичко за семинара ще намериш тук. Ще се радвам да се видим там :))

Искаш да си здрав и да се чувстваш добре?

Абонирай се тук за седмичната си доза експертни съвети и вдъхновение.

Програми