Блог

безглутенов киш

В градината ни има няколко неща, които се поддържат почти целогодишно, като магданоз и различни видове салати и зеленолистни. Други се появяват за малко, пролетта, лятото или есента. Като тиквичките например. Разполагаме с няколко…

изкушаващо вкусен безглутенов блат за пица

Всеки път казвам на клиентите си да следят блога ми, защото целта на рецептите, които публикувам тук не е да покажа какво ядем в къщи или колко съм добра в кухнята. Целта им е…

защо пробиотиците са важни и за разликите между маринован и ферментирал

Ако за момент се върнем назад във времето и видим с какво са се хранели древните нации неизменно ще ни направи впечатление един безспорен факт – всяка една е имала като част от ежедневието…

безглутенови палачинки и с какво да заменим яйцата

С нарастващо притеснение през последните месеци започнах да наблюдавам как в резултатите на клиентите ми за хранителни алергии и непоносимости все по-често, редом с глутена и млечните, започнаха да се появяват и яйцата. Няма…

ферментация или какво най-вероятно не правиш за здравето си

Ферментирането на зеленчуци е един от най-древните и полезни методи за съхраняване на продукцията извън сезон. Това е и една от най-често допусканите грешки сред веганите, които познавам – че не са заменили с…

основа за смути с диня

Няма да се лъжем, че не обичам диня. Няма и смисъл да ти казвам, че самата мисъл, че един ден ще дойде септември и сезона на дините ще свърши си е повод за лека…

кюфтенца от грах

За последните 3 седмици суровият грах се превърна в неизменна част от обедите и вечерите ни, като беше добавян в салати, печива или пък беше приготвян на самостоятелни ястия. Идеите ми за готвене на…

сурови трюфели и полезни ли са сушените плодове

Може би ти прави впечатление, че напоследък рецептите за десерти тук са силно ограничени и се появяват рядко. Това е така, защото през последните години бавно и постепенно разбирах, въпреки че в началото се…

на One design week с Harmonica

Може би вече си забелязал, че извън провеждането на консултации и готвенето за семейството ми в къщи, понякога се разсейвам и с допълнителни разработки на кулинарна вълна. Нещо, което, ако трябва да съм честна…

солен безглутенов тарт

Приготвянето на запечено във фурната солено ястие тип тарт, пай, киш или галет ми е едно от любимите неща, заради невероятния вкус идващ от комбинацията на хрупкава коричка и фин пълнеж, но и заради…

wisdom kitchen My kitchen