супа от броколи и спанак с чипс от червено цвекло

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Крем супа от броколи

  • 1 чаша броколи
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън, по желание
  • 2 чаши костен бульон и/или вода
  • 1 чаша пресен спанак
  • 1/2 авокадо и/или 1/2 тиквичка, по желание
  • 1/2 чаена лъжичка сол и черен пипер на вкус

Инструкции:
1. Нарежи лука и чесъна на лентички, налей малко от водата в тенджерка и задуши леко лука докато омекне.
2. Добави останалата вода и зеленчуците. Кипни.
3. Намали котлона и остави за още 5 минути.
4. Изсипи сместа в блендера, добави останалите съставки и блендирай докато не се получи финна крем супа.

За чипса от червено цвекло:
Нарежи 1 глава цвекло на тънки ивици с помощта на мандолина.
Добави към резенчетата 1 лъжица зехтин и разбъркай добре.
Подреди цвеклото в тавичка и печи 10-20 минути, като внимаваш да не изгори.
За чипса ще ти трябва конвекторна фурна, с вентилатор.

За крутоните:
Нарежи една филия ръжен или безглутенов хляб на кубчета, добави сушен босилек, магданоз и малко зехтин. Разбъркай добре. Изсипи в тавичка и запечи за около 10-20 минути.

Приятен апетит!

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации:

wisdom kitchen My kitchen