Крем супа от броколи
- 1 чаша броколи
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън, по желание
- 2 чаши костен бульон и/или вода
- 1 чаша пресен спанак
- 1/2 авокадо и/или 1/2 тиквичка, по желание
- 1/2 чаена лъжичка сол и черен пипер на вкус
Инструкции:
1. Нарежи лука и чесъна на лентички, налей малко от водата в тенджерка и задуши леко лука докато омекне.
2. Добави останалата вода и зеленчуците. Кипни.
3. Намали котлона и остави за още 5 минути.
4. Изсипи сместа в блендера, добави останалите съставки и блендирай докато не се получи финна крем супа.
За чипса от червено цвекло:
Нарежи 1 глава цвекло на тънки ивици с помощта на мандолина.
Добави към резенчетата 1 лъжица зехтин и разбъркай добре.
Подреди цвеклото в тавичка и печи 10-20 минути, като внимаваш да не изгори.
За чипса ще ти трябва конвекторна фурна, с вентилатор.
За крутоните:
Нарежи една филия ръжен или безглутенов хляб на кубчета, добави сушен босилек, магданоз и малко зехтин. Разбъркай добре. Изсипи в тавичка и запечи за около 10-20 минути.
Приятен апетит!