есенна крем супа

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Израснала съм в семейство, където супата е задължителна. Може да няма основно, десерт или салата, но супа винаги има. Не знам дали традицията идва от руските корени на майка ми, любовта на баща ми към супите и небрежното му отношение към всички останали ястия като “нещо сухо” или просто защото всички ние обичаме супа. Но тази любов е нещо, което пазя и днес. Супичката, както галено я нарича Део, ми разтапя сърцето и спокойно мога да изкарам цял ден само с нея.

През последните години супите се промениха. Не като вкус, не. Все още любима ми е гъбената, зелева хапвам в краен случай, а супата от броколи ще остане неизменно в сърцето ми. Но супите вече не са онези странно изглеждащи купи с вода и нещо плуващо вътре. Днес те са почти изцяло пасирани, на крем. Някои ги обичат по-гъсти, други – не, но новият й вид възприеха всички. Дори и аз.

autumn-soup-1

Опитвам се да въведа в къщи ‘супа на седмицата’, за да накарам Део да се влюби в тях. За момента без успех. Въпреки това продължавам да твърдя, че нищо не може да се сравни с топлата уханна крем супа, пълна с всичко, което есента може да предложи – моркови, тиква, броколи, карфиол…

Чудих се дълго кои подправки да сложа и чий вкус да преобладава в супата, но накрая реших да я оставя семпла, само с щипка сол, черен пипер и капка зехтин. Надявам се да ти хареса, поне толкова колкото на мен.

Есенна крем супа
[list type=“icon“ style=“none“ icon=“asterisk“ icon_color=“#555″]

  • 2 чаши броколи;
  • 2 чаши карфиол;
  • 3 картофа;
  • 2 малки моркова;
  • 1/2 чаша тиква;
  • зехтин или гхи;
  • сол и черен пипер.

[/list]

autumn-soup-3

Инструкции:
1. Сложи всички зеленчуци в тенджера и залей с вода, колкото да ги покриеш.
2. Вари около 30 минути на умерен огън или докато картофът е готов.
3. Добави малко мазнина, сол и черен пипер на вкус, пасирай и сервирай топла с малко магданоз или натрошено козе сирене.

Продуктите, които създадохме за теб:

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: