борбата с целулита в 1-2-3-4-5 стъпки

Много обичам статии с “лесни съвети” – 5 лесни стъпки за отслабване, 3 лесни съвета за борба с целулита… Истината е обаче, че лесно няма. Стъпките, които ще ти споделя днес не са лесни. Стъпките изискват воля, отдаденост и желание за победа. Над себе си или над целулита, кой каквото го мотивира. Но ако все пак имаш желание да разходиш гладки бедра по плажа, чети и действай! Всичко зависи от теб!

СТЪПКА 1: Пий вода! Мисля, че това е най-лесният съвет за някои и доста труден за други. Няма да се повтарям – за водата съм писала тук. Ако имаш желание, прочети. А ако искаш да разкараш и портокаловата кожа, освен разбира се и да си здрав – хващай бутилката и започвай да пиеш. Междувременно следи и елиминирай до колкото е възможно напитките, които дехидратират организма допълнително, като всичко газирано и кофеин.

СТЪПКА 2: Изчисти храненето! Тази част според мен е най-трудната и изисква сериозна воля. Освен, ако вече не си част от новото ми предизвикателство “Завръщане към природата”. То е сред режимите, които са изключително подходящи за борба с целулита, защото в него има голям контрол над използваните продукти, които влияят директно на портокаловата кожа – мазнините, солта и рафинираните храни.

СТЪПКА 3: За най-най-добри резултати – детоксикирай! Комбинирай “Завръщане към природата” с минимум едно-седмичен детокс, а защо не и две. Всичко за детокса ще намериш в книгата ми “14 дни детокс”, чийто втори тираж вече е на пазара. Защо детоксът помага? Много е просто – целулитът е акумулиране на мастни натрупвания. Нашият организъм обаче няма способността да се отървава от мастните натрупвания просто така, преди това той трябва да ги превърне в безвредни водноразтворими молекули. Процесът на детоксикация се грижи това да се случи. Тоест, това е начинът не само да разбиеш целулита, а и да го изхвърлиш от тялото си!

СТЪПКА 4: Самомасаж! Или разбиването на целулита, което споменах в горната стъпка. Тук вариантите са много – от посещения на специалист до различни скъпо-струващи процедури. Всички те обаче имат една лесна домашна алтернатива – самомасаж с фоумролер. Плюсовете на фоумролера са много – евтин е, можеш да го използваш по всяко време в къщи, ефективен е и не на последно място с негова помощ можеш да правиш тренировка и масаж на цяло тяло, не само на бедрата.

Днес обаче фокусът ни е върху тях, затова ето и поредицата от упражнения, които да правиш, за да разбиеш целулита: предни бедра, странични (не пропускай!!! в началото боли!), задни бедра, дупе, не забравяй и прасците. Можеш да изгледаш и тези видеа, за да се ориентираш как точно се изпълняват движенията – Star Fit & Tone it up.

foamroller3

foamroller4

foamroller5

foamroller6

foamroller7

foamroller8

СТЪПКА 5: Някои допълнителни екстри, които да забързат процеса. Сред тях се нареждат самомасаж в банята със скраб от кафе, от грейпфрут и захар и разбира се – мед. Овлажняването на кожата също помага, пробвай с кокосово масло, вино и зехтин. За повече подробности в тези бюти процедури потърси домашни рецепти из интернет, напоследък такива има.

А сега и “добрата” новина – никой от горните методи не е ефикасен сам по себе си. За добри резултати трябва да направиш всичко! И не само да го направиш и после да спреш. За постоянно гладка кожа някои от методите е добре да запазиш като част от ежедневието си, сред тях са пиенето на вода, чистото хранене, тренировките и само-масажите с фоумролер. Както казах и по-рано – няма да е лесно.

Снимки: oxygenmag.com

Всяка информация публикувана на тази интернет страница и в предлаганите на нея книжни издания служи само и единствено за обогатяване на общата култура на читателите. Същата нито цели, нито може да бъде възприемана, нито използвана от когото и да било като предписание/я, препоръка/и, съвет/и към което/които и да било лице/а за постигане на благоприятно въздействие върху индивидуалното здраве на лице/а без консултация с лекуващ лекар - специалист.

Още публикации:

Искаш да си здрав и да се чувстваш добре?

Абонирай се тук за седмичната си доза експертни съвети и вдъхновение.