борбата с целулита в 1-2-3-4-5 стъпки

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Много обичам статии с “лесни съвети” – 5 лесни стъпки за отслабване, 3 лесни съвета за борба с целулита… Истината е обаче, че лесно няма. Стъпките, които ще ти споделя днес не са лесни. Стъпките изискват воля, отдаденост и желание за победа. Над себе си или над целулита, кой каквото го мотивира. Но ако все пак имаш желание да разходиш гладки бедра по плажа, чети и действай! Всичко зависи от теб!

СТЪПКА 1: Пий вода! Мисля, че това е най-лесният съвет за някои и доста труден за други. Няма да се повтарям – за водата съм писала тук. Ако имаш желание, прочети. А ако искаш да разкараш и портокаловата кожа, освен разбира се и да си здрав – хващай бутилката и започвай да пиеш. Междувременно следи и елиминирай до колкото е възможно напитките, които дехидратират организма допълнително, като всичко газирано и кофеин.

СТЪПКА 2: Изчисти храненето! Тази част според мен е най-трудната и изисква сериозна воля. Освен, ако вече не си част от новото ми предизвикателство “Завръщане към природата”. То е сред режимите, които са изключително подходящи за борба с целулита, защото в него има голям контрол над използваните продукти, които влияят директно на портокаловата кожа – мазнините, солта и рафинираните храни.

СТЪПКА 3: За най-най-добри резултати – детоксикирай! Комбинирай “Завръщане към природата” с минимум едно-седмичен детокс, а защо не и две. Всичко за детокса ще намериш в книгата ми “14 дни детокс”, чийто втори тираж вече е на пазара. Защо детоксът помага? Много е просто – целулитът е акумулиране на мастни натрупвания. Нашият организъм обаче няма способността да се отървава от мастните натрупвания просто така, преди това той трябва да ги превърне в безвредни водноразтворими молекули. Процесът на детоксикация се грижи това да се случи. Тоест, това е начинът не само да разбиеш целулита, а и да го изхвърлиш от тялото си!

СТЪПКА 4: Самомасаж! Или разбиването на целулита, което споменах в горната стъпка. Тук вариантите са много – от посещения на специалист до различни скъпо-струващи процедури. Всички те обаче имат една лесна домашна алтернатива – самомасаж с фоумролер. Плюсовете на фоумролера са много – евтин е, можеш да го използваш по всяко време в къщи, ефективен е и не на последно място с негова помощ можеш да правиш тренировка и масаж на цяло тяло, не само на бедрата.

Днес обаче фокусът ни е върху тях, затова ето и поредицата от упражнения, които да правиш, за да разбиеш целулита: предни бедра, странични (не пропускай!!! в началото боли!), задни бедра, дупе, не забравяй и прасците. Можеш да изгледаш и тези видеа, за да се ориентираш как точно се изпълняват движенията – Star Fit & Tone it up.

foamroller3

foamroller4

foamroller5

foamroller6

Продуктите, които създадохме за теб:

foamroller7

foamroller8

СТЪПКА 5: Някои допълнителни екстри, които да забързат процеса. Сред тях се нареждат самомасаж в банята със скраб от кафе, от грейпфрут и захар и разбира се – мед. Овлажняването на кожата също помага, пробвай с кокосово масло, вино и зехтин. За повече подробности в тези бюти процедури потърси домашни рецепти из интернет, напоследък такива има.

А сега и “добрата” новина – никой от горните методи не е ефикасен сам по себе си. За добри резултати трябва да направиш всичко! И не само да го направиш и после да спреш. За постоянно гладка кожа някои от методите е добре да запазиш като част от ежедневието си, сред тях са пиенето на вода, чистото хранене, тренировките и само-масажите с фоумролер. Както казах и по-рано – няма да е лесно.

Снимки: oxygenmag.com

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: