сурови кокосови трюфели с лимон

Ако има нещо, което обожавам да правя в кухнята, то определено е да експериментирам. Всъщност любовта ми към готвенето се роди в момента, в който реших, че е време да променим закостенелите си навици по отношение на храната и в кухнята ми започнаха да се появяват съставки като кокосово масло, киноа и кейл. А случващото се от тогава насам може да се определи само с една дума… интересно. Да, в кухнята ми определено е интересно и опитването на нови и странно звучащи вкусове никога не е било табу.

Затова, ако и ти си склонен да експериментираш ти предлагам един напълно нов, странен, но и някакси завладяващо вкусен суров десерт, комбиниращ в себе си кашу, кокос, мед и… лимон. Добавянето на лимон към десерти не е кой знае колко революционна идея, но за мен беше ново добавянето му към суров трюфел. Идеята дойде от натиска на Део да ядем повече лимони с мед, заради върлуващите около нас вируси и желанието ми да направя преживяването малко по-приятно. В крайна сметка медът с лимон бе облагороден с кокос и кашу, и роди нов любим десерт, който се топи в устата и оставя след себе си много, много приятен послевкус…

raw-coconut-lime-truffles

трюфели с лимон, 25 бр.
1 и 1/2 мерителна чаша кашу
2/3 мерителна чаша кокосови стърготини или кокосово брашно
4 мерителни супени лъжици мед
2 мерителни супени лъжици лимонов сок

Добавки всички съставки в кухненския робот и блендирай докато не се получи хомогенна смес. Ако се налага спирай от време на време, за да сваляш полепналите съставки по стените на робота.
Оформи на ръка трюфели и остави да стегнат в хладилник за около 24 часа.
По желание поръси с кокос и консумирай охладени.

Всяка информация публикувана на тази интернет страница и в предлаганите на нея книжни издания служи само и единствено за обогатяване на общата култура на читателите. Същата нито цели, нито може да бъде възприемана, нито използвана от когото и да било като предписание/я, препоръка/и, съвет/и към което/които и да било лице/а за постигане на благоприятно въздействие върху индивидуалното здраве на лице/а без консултация с лекуващ лекар - специалист.

Още публикации:

Искаш да си здрав и да се чувстваш добре?

Абонирай се тук за седмичната си доза експертни съвети и вдъхновение.