сурови кокосови трюфели с лимон

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Ако има нещо, което обожавам да правя в кухнята, то определено е да експериментирам. Всъщност любовта ми към готвенето се роди в момента, в който реших, че е време да променим закостенелите си навици по отношение на храната и в кухнята ми започнаха да се появяват съставки като кокосово масло, киноа и кейл. А случващото се от тогава насам може да се определи само с една дума… интересно. Да, в кухнята ми определено е интересно и опитването на нови и странно звучащи вкусове никога не е било табу.

Затова, ако и ти си склонен да експериментираш ти предлагам един напълно нов, странен, но и някакси завладяващо вкусен суров десерт, комбиниращ в себе си кашу, кокос, мед и… лимон. Добавянето на лимон към десерти не е кой знае колко революционна идея, но за мен беше ново добавянето му към суров трюфел. Идеята дойде от натиска на Део да ядем повече лимони с мед, заради върлуващите около нас вируси и желанието ми да направя преживяването малко по-приятно. В крайна сметка медът с лимон бе облагороден с кокос и кашу, и роди нов любим десерт, който се топи в устата и оставя след себе си много, много приятен послевкус…

raw-coconut-lime-truffles

трюфели с лимон, 25 бр.
1 и 1/2 мерителна чаша кашу
2/3 мерителна чаша кокосови стърготини или кокосово брашно
4 мерителни супени лъжици мед
2 мерителни супени лъжици лимонов сок

Добавки всички съставки в кухненския робот и блендирай докато не се получи хомогенна смес. Ако се налага спирай от време на време, за да сваляш полепналите съставки по стените на робота.
Оформи на ръка трюфели и остави да стегнат в хладилник за около 24 часа.
По желание поръси с кокос и консумирай охладени.

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: