Истините за храната, които всеки трябва да знае

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Знам, че си объркан и на моменти нямаш никаква представа кое е полезно и кое не от света на храненето. Информация по темата ни залива от всякъде, но за съжаление, въпросната информация е все по-объркана и хаотична. Проблемът според мен е, че вместо да търсим истината такава каквато е, с всичките и плюсове и минуси, всеки се опитва да я вкара в рамките, които той иска да докаже.

Оказахме се в ситуацията, в която знаем много, но не сме сигурни в нищо.

Затова в книгата ми “В търсене на истината за храната и здравето” се опитвам да ти покажа липсващото звено – центъра, баланса, холистичния подход. Така, както го виждам аз.

В книгата, ще ти разкажа за действителността в хранителната индустрия в България, но няма да пренебрегна ползите от всяка една от основните категории храни. За съжаление, обективността налага да споделя и негативите им, за да разбереш, че проблем не винаги е самата храна, а това, в което ние, хората, сме я превърнали днес. Ще споделя и за трудните за храносмилане храни и какво можеш да направиш по въпроса, за да не се лишаваш от тях. Кои са най-добрите методи на консумация и приготвяне. И защо домашно приготвената храна е най-доброто, което можеш да направиш за себе си и за своето семейство. За да можеш ти да намериш своя баланс. А той със сигурност ще е различен от този, на човека до теб, и в това няма нищо лошо…

Единственото, което искам да постигна с тази книга, е да ти дам правото на информиран избор. За теб и твоето семейство. Какво ще направиш с тези знания – зависи изцяло от теб. Защото, както обичам да казвам, “Здравето е избор”…

Изгледай и това 5-минутно видео, за да разбереш какво още съм подготвила за теб и кои са истините за храната, които всеки трябва да знае…

Надявам се, че не си забравил и за премиерата довечера! Ще се радвам да се видим в 18:30 ч. в книжарница Greenwich!

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: