Етеричните масла в борбата с рака, като превенция и подпомагащи… какво ли не

Нека те попитам нещо. Ако се върнеш 3 000 години назад във времето и погледнеш в медицинското шкафче на Клеопатра, какво си мислиш, че ще намериш там?

Ще ти помогна. Ще намериш етерични масла. Същите тези, които от хилядолетия се използват за лечение на какво ли не… от борбата с настинки, при кожни проблеми, хормонални дисбаланси, за намаляване на болката, за успокоение на нервната система, при напрегнати мускули, за храносмилателни проблеми, и дори при ракови заболявания.

А за да разбереш и точно кои масла е добре да присъстват и в твоето медицинско шкафче, не само в това на Клеопатра, изгледай видеото от днес. В него обяснявам още кои са най-популярните методи за използване на маслата и за какво да внимаваш когато си купуваш такова.

Междувременно проучих с помощта на Маги Пашова и кои са най-добрите етерични лампи, и стигнахме до извода, че най-добри се водят nebulizer-ите, в които маслата не се разтварят във вода, а се разпръскват директно. След тях на номер 2 са електрическите дифузери, в които маслото се разтваря във вода.

Експертите в областта не препоръчват стандартните арома лампи, които работят със свещичка, защото ги водят прекалено слаби… Изборът на коя лампа ще се спреш, ако все пак решиш да използваш маслата и за арома-терапия оставям на теб. Аз в момента имам арома лампа със свещичка, която ми върши перфектна работа за медитации и си поръчах електрически дифузер за по-терапевтична цел.

Всяка информация публикувана на тази интернет страница и в предлаганите на нея книжни издания служи само и единствено за обогатяване на общата култура на читателите. Същата нито цели, нито може да бъде възприемана, нито използвана от когото и да било като предписание/я, препоръка/и, съвет/и към което/които и да било лице/а за постигане на благоприятно въздействие върху индивидуалното здраве на лице/а без консултация с лекуващ лекар - специалист.

Още публикации:

Искаш да си здрав и да се чувстваш добре?

Абонирай се тук за седмичната си доза експертни съвети и вдъхновение.