Етеричните масла в борбата с рака, като превенция и подпомагащи… какво ли не

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Нека те попитам нещо. Ако се върнеш 3 000 години назад във времето и погледнеш в медицинското шкафче на Клеопатра, какво си мислиш, че ще намериш там?

Ще ти помогна. Ще намериш етерични масла. Същите тези, които от хилядолетия се използват за лечение на какво ли не… от борбата с настинки, при кожни проблеми, хормонални дисбаланси, за намаляване на болката, за успокоение на нервната система, при напрегнати мускули, за храносмилателни проблеми, и дори при ракови заболявания.

А за да разбереш и точно кои масла е добре да присъстват и в твоето медицинско шкафче, не само в това на Клеопатра, изгледай видеото от днес. В него обяснявам още кои са най-популярните методи за използване на маслата и за какво да внимаваш когато си купуваш такова.

Междувременно проучих с помощта на Маги Пашова и кои са най-добрите етерични лампи, и стигнахме до извода, че най-добри се водят nebulizer-ите, в които маслата не се разтварят във вода, а се разпръскват директно. След тях на номер 2 са електрическите дифузери, в които маслото се разтваря във вода.

Експертите в областта не препоръчват стандартните арома лампи, които работят със свещичка, защото ги водят прекалено слаби… Изборът на коя лампа ще се спреш, ако все пак решиш да използваш маслата и за арома-терапия оставям на теб. Аз в момента имам арома лампа със свещичка, която ми върши перфектна работа за медитации и си поръчах електрически дифузер за по-терапевтична цел.

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: