Как и защо използвам джинджифил в практиката си + подаръци!

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Предполагам за никого не е тайна, че една от най-мощните билки в света е джинджифилът. Подправка с невероятна история и тонове различни начини за употреба. Билка, която е била почитана от древни времена, та до днес. И има защо.

Затова днес споделям с теб кои са медицински доказаните ползи от джинджифила и как точно го използвам в работата си с клиенти, за да се възползваш от ползите му и ти.

Но това не е всичко!

Имам и една разкошна изненада за теб от Verve teas. Или по-точно – 3. Изгледай видеото, за да разбереш какви са те:

За да се включиш в играта:
– остави коментар под видеото във фейсбук
– сподели видеото с приятели, отново там,
– и разбира се, разгледай сайта на Verve.

Имаш 1 седмица на разположение, до 26-ти януари 2016.

–––––-
Видео текст:

Здравей! Аз съм Надя Петрова, а днес е вторник и ние отново търсим истината за ЗДРАВЕТО, без разбира се да пропускаме и удоволствието от храната и живота.

А днес ще си говорим за една от най-мощните и известни подправки в света – джинджифилът. Подправка с невероятна история и тонове различни начини за употреба. Билка, която е била почитана от древни времена, та до днес. И има защо.

Истории за джинджифила мога да се намерят в източници 5000 години назад във времето, като още Конфуций е прославял лечебните й сили, а за римляните джинджифилът е бил символ на богатство и фертилитет. В действителност още през 13-ти, 14-ти век джинджифилът е бил толкова почитан и толкова скъп, че само най-богатите са имали достъп до него и цената му се е равнявала на тази на здраво животно.

Днес, джинджифилът се използва масово за най-различни състояния, като най-честата му употреба е при храносмилателни проблеми. Всъщност, първото научно споменаване за силата на джинджифила датира от 1881 година, където е описан като мощно средство в борбата с морска болест в книгата „Мистерията на медицината“. А 100 години по-късно, през 1988, тезата е потвърдена със съвременно медицинско изследване и джинджифилът е признат като най-доброто средство срещу гадене, повръщане, морска болест, сутрешно гадене по време на бременност, гадене при химиотерапия и като цяло след оперативна намеса.

В последствие, джинджифилът е признат и като противо-възпалително средство, с особено силно действие при ревматоиден артрит и болки в ставите, при настинки, за здравето на сърдечно-съдовата система и намаляване на холестерола, и разбира се, при вътрешни възпалителни процеси в храносмилателния тракт.

В моята практика, например, аз препоръчвам джинджифила за подобряване на храносмилането, за синтеза на стомашна киселина и като силно противо-възпалително при проблеми с червата.

И според състоянието, вариантите за използването му са няколко, като започнем от:
– настърган пресен джинджифил за дъвчене,
– добавянето му в различни бульони, супи и ястия
– и стигнем до най-лесният начин подходящ за всички – чай от джинджифил.

Продуктите, които създадохме за теб:

При редовен прием на чай от джинджифил се стимулира още перисталтиката, фактор който е добре да се вземе под внимание, защото повечето жени имат проблем с нея, от където и състояния като запек, газове, подуване на стомаха и червата и други.

Чаят с джинджифил е изключително подходящ и по време на зимния сезон за справяне с настинки и температура, защото билката помага на тялото да вдигне вътрешната температура и да се пребори с вирусите. Друг интересен страничен ефект на вдигането на вътрешната температура е и по-бързото горене на мазнини.

Да, мисля че ме разбра – джинджифилът не само ти помага да си по-здрава, ами се бори и с излишните мазнини.

Затова и джинджифилът е продукт, който според мен, трябва да присъства във всяко домакинство и да се използва редовно, защото времената, в които живеем предполагат често наличие точно на проблемите, с които се бори той – храносмилане, отслабен имунитет и вътрешни възпалителни процеси, излишно тегло.

И все пак, въпреки че джинджифилът е една от най-мощните билки познати ни днес, помни че нито един самостоятелен подход към здравето не е достатъчен сам по себе си. Поне не и дълготрайно. И за да се възползваш пълноценно от всички положителни свойства на джинджифила е добре да се грижиш за здравето си и като подаваш на организма си качествена храна, като разтоварваш ежедневния стрес и се движиш.

Но понеже темата на деня е джинджифил, имам и изненада за теб!

Благодарение на Verve, първата компания в България, която произвежда натурални билкови чайове с джинджифил, имаш шанса да спечелиш пълният им асортимент от видове чай в луксозна дървена кутия или стъклена кана за затопляне на вода!

Единственото, което се иска от теб, за да участваш за награда е да оставиш коментар под статията във фейсбук и да споделиш видеото с приятели, отново във фейсбук!

Ти си на ход! Имаш една седмица, до следващия вторник, когато ще обявим кой печели наградите – две дървени кутии пълни с джинджифилов чай и стъклена кана за затопляне на вода!

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: