Как и защо използвам джинджифил в практиката си + подаръци!

Предполагам за никого не е тайна, че една от най-мощните билки в света е джинджифилът. Подправка с невероятна история и тонове различни начини за употреба. Билка, която е била почитана от древни времена, та до днес. И има защо.

Затова днес споделям с теб кои са медицински доказаните ползи от джинджифила и как точно го използвам в работата си с клиенти, за да се възползваш от ползите му и ти.

Но това не е всичко!

Имам и една разкошна изненада за теб от Verve teas. Или по-точно – 3. Изгледай видеото, за да разбереш какви са те:

За да се включиш в играта:
– остави коментар под видеото във фейсбук
– сподели видеото с приятели, отново там,
– и разбира се, разгледай сайта на Verve.

Имаш 1 седмица на разположение, до 26-ти януари 2016.

–––––-
Видео текст:

Здравей! Аз съм Надя Петрова, а днес е вторник и ние отново търсим истината за ЗДРАВЕТО, без разбира се да пропускаме и удоволствието от храната и живота.

А днес ще си говорим за една от най-мощните и известни подправки в света – джинджифилът. Подправка с невероятна история и тонове различни начини за употреба. Билка, която е била почитана от древни времена, та до днес. И има защо.

Истории за джинджифила мога да се намерят в източници 5000 години назад във времето, като още Конфуций е прославял лечебните й сили, а за римляните джинджифилът е бил символ на богатство и фертилитет. В действителност още през 13-ти, 14-ти век джинджифилът е бил толкова почитан и толкова скъп, че само най-богатите са имали достъп до него и цената му се е равнявала на тази на здраво животно.

Днес, джинджифилът се използва масово за най-различни състояния, като най-честата му употреба е при храносмилателни проблеми. Всъщност, първото научно споменаване за силата на джинджифила датира от 1881 година, където е описан като мощно средство в борбата с морска болест в книгата „Мистерията на медицината“. А 100 години по-късно, през 1988, тезата е потвърдена със съвременно медицинско изследване и джинджифилът е признат като най-доброто средство срещу гадене, повръщане, морска болест, сутрешно гадене по време на бременност, гадене при химиотерапия и като цяло след оперативна намеса.

В последствие, джинджифилът е признат и като противо-възпалително средство, с особено силно действие при ревматоиден артрит и болки в ставите, при настинки, за здравето на сърдечно-съдовата система и намаляване на холестерола, и разбира се, при вътрешни възпалителни процеси в храносмилателния тракт.

В моята практика, например, аз препоръчвам джинджифила за подобряване на храносмилането, за синтеза на стомашна киселина и като силно противо-възпалително при проблеми с червата.

И според състоянието, вариантите за използването му са няколко, като започнем от:
– настърган пресен джинджифил за дъвчене,
– добавянето му в различни бульони, супи и ястия
– и стигнем до най-лесният начин подходящ за всички – чай от джинджифил.

При редовен прием на чай от джинджифил се стимулира още перисталтиката, фактор който е добре да се вземе под внимание, защото повечето жени имат проблем с нея, от където и състояния като запек, газове, подуване на стомаха и червата и други.

Чаят с джинджифил е изключително подходящ и по време на зимния сезон за справяне с настинки и температура, защото билката помага на тялото да вдигне вътрешната температура и да се пребори с вирусите. Друг интересен страничен ефект на вдигането на вътрешната температура е и по-бързото горене на мазнини.

Да, мисля че ме разбра – джинджифилът не само ти помага да си по-здрава, ами се бори и с излишните мазнини.

Затова и джинджифилът е продукт, който според мен, трябва да присъства във всяко домакинство и да се използва редовно, защото времената, в които живеем предполагат често наличие точно на проблемите, с които се бори той – храносмилане, отслабен имунитет и вътрешни възпалителни процеси, излишно тегло.

И все пак, въпреки че джинджифилът е една от най-мощните билки познати ни днес, помни че нито един самостоятелен подход към здравето не е достатъчен сам по себе си. Поне не и дълготрайно. И за да се възползваш пълноценно от всички положителни свойства на джинджифила е добре да се грижиш за здравето си и като подаваш на организма си качествена храна, като разтоварваш ежедневния стрес и се движиш.

Но понеже темата на деня е джинджифил, имам и изненада за теб!

Благодарение на Verve, първата компания в България, която произвежда натурални билкови чайове с джинджифил, имаш шанса да спечелиш пълният им асортимент от видове чай в луксозна дървена кутия или стъклена кана за затопляне на вода!

Единственото, което се иска от теб, за да участваш за награда е да оставиш коментар под статията във фейсбук и да споделиш видеото с приятели, отново във фейсбук!

Ти си на ход! Имаш една седмица, до следващия вторник, когато ще обявим кой печели наградите – две дървени кутии пълни с джинджифилов чай и стъклена кана за затопляне на вода!

Всяка информация публикувана на тази интернет страница и в предлаганите на нея книжни издания служи само и единствено за обогатяване на общата култура на читателите. Същата нито цели, нито може да бъде възприемана, нито използвана от когото и да било като предписание/я, препоръка/и, съвет/и към което/които и да било лице/а за постигане на благоприятно въздействие върху индивидуалното здраве на лице/а без консултация с лекуващ лекар - специалист.

Още публикации:

Искаш да си здрав и да се чувстваш добре?

Абонирай се тук за седмичната си доза експертни съвети и вдъхновение.