КАК да си приготвиш тайният еликсир вкъщи

Е, мисля че се ориентира – днес продължаваме с темата от по-миналата седмица и ще споделя с теб КАК да се възползваш от тайният еликсир за по-добро храносмилане и ти, с точни инструкции и рецепти.

И ако мислиш, че приготвянето им изисква поне докторантура по химия или пък да се превърнеш в професор Снейп от училището по магия и вълшебство Хогуордс – то грешиш. Приготвянето на горчивка в домашни условия е лесно като детска игра, а единственото, което ти трябва за целта са няколко базови съставки и… търпение :)))

А ето и обещаните рецепти:

Горчивка с кафе и какао
10 части кафе на зърна
3 части какао на зърна или люспи
1 част портокалови корички
1 част канела

Натроши всички съставки, залей ги с алкохол по избор и остави за 2 седмици на плота в кухнята.

На финала тази горчивка ухаеше превъзходно и реших да не я разреждам с вода, а я оставих само в тинктурата от алкохол. В този й вариант се използват по 10-20-30 капки преди и/или след хранене разредени във вода или друг алкохол, защото е смъртоносно горчива :))

Лимонена горчивка
1 цял лайм
1 среден размер глухарче с корена и листата
1/2 пръчка канела
2 с.л. корен джинджифил

Нарежи всички съставки на дребно, залей с алкохол по избор и остави за 2 седмици на плота в кухнята.

Тази реших да я разгърна и да използвам двойната система, включваща и запарка. Съответно прецедих съставките, прибрах алкохолната тинктура в хладилник, залях останало с вода, колкото да се покрие, кипнах, оставих да се запарва 20 минути, охладих и оставих на плота за още 1 седмица. После ги комбинирах и съхранявам в хладилник.

Бон апети!

Всяка информация публикувана на тази интернет страница и в предлаганите на нея книжни издания служи само и единствено за обогатяване на общата култура на читателите. Същата нито цели, нито може да бъде възприемана, нито използвана от когото и да било като предписание/я, препоръка/и, съвет/и към което/които и да било лице/а за постигане на благоприятно въздействие върху индивидуалното здраве на лице/а без консултация с лекуващ лекар - специалист.

Още публикации:

Искаш да си здрав и да се чувстваш добре?

Абонирай се тук за седмичната си доза експертни съвети и вдъхновение.