Вредно ли е пърженето или това е поредният мит?

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Пърженето е вредно? Наистина ли?

Замисляла ли се някога ЗАЩО пърженето е вредно, има ли как да се насладим на любимите си ястия и в пържен вариант (хрупкави тиквички за лятото! мммм) без непременно да си вредим и не е ли редно да си зададем въпроса, че в крайна сметка има значение не само дали нещо е пържено, ами още в каква точно мазнина е натопено и какво точно пържим…

Отговорите на всичко това във видеото днес, където споделям още:
– какво да очакваш от мен в близкото бъдеще и колко често;
– кои мазнини са подходящи за пържене;
– здравословно ли е да пържиш (по класическия начин, не с въздух ;));
– и какви са спецификите за пържене на всяка категория храни – зеленчуци, месо, зърнени и картофи.

Мхм. Днешното видео ще те изненада със сигурност, така че НЕ го пропускай. Няма да съжаляваш!

P.S. Тази седмица ще има и още едно видео! Най-нарцистичното видео, което съм снимала някога и в което отговарям на твоите въпроси за мен. Най-вече за това какво и как ям, но мисля, че се получи интересно :))

P.P.S. По последни данни фейсбук намалява още повече видимостта на фирмените профили, като моя, затова ако искаш да си сигурна, че не изпускаш ново съдържание тук, най-добрият начин е да се абонираш за мейлинг листа ми и/или YouTube канала, и съответно получаваш нов мейл с новостите. Виж лентата по-надолу на страницата за целта. Усмихнат ден!

P.P.P.S. По заявка добавям и пдф с моя статия за списание GoodFood по темата „Здравословно барбекю? Да, ще ви покажем как“ :)) Пдф-а е тук.

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: