Видове хранителни непоносимости и алергии, и тестовете за тях

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Днес отново се връщаме с пълна сила към по-сериозните здравни теми и отговарям на въпрос, който получавах често през последните месеци – кои са най-често срещаните хранителни непоносимости и тестовете за тях.

Във видеото ще научиш:
– какво означават хистаминова, лактозна и фруктозна непоносимост и как се доказват;
– какви са евентуалните казуси с млечните и как се доказват;
– същото за глутена;
– какво е лектин или връзката на гена mbl2 с автоимунните заболявания;
– колко често се случва всяка една от горните (като проценти при хората);
– и какъв е моят съвет, за да избегнеш всички тези тестове и диагностики.

В резюме:
– имаш нужда от поне няколко теста, само за да определиш личните си непоносимости към храни, при това не към всички;
– шансът да имаш някоя от тях е от 10 до 70%, затова ги имай предвид, ако имаш здравословни казуси или симптоми.

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: