Днес отново се връщаме с пълна сила към по-сериозните здравни теми и отговарям на въпрос, който получавах често през последните месеци – кои са най-често срещаните хранителни непоносимости и тестовете за тях.
Във видеото ще научиш:
– какво означават хистаминова, лактозна и фруктозна непоносимост и как се доказват;
– какви са евентуалните казуси с млечните и как се доказват;
– същото за глутена;
– какво е лектин или връзката на гена mbl2 с автоимунните заболявания;
– колко често се случва всяка една от горните (като проценти при хората);
– и какъв е моят съвет, за да избегнеш всички тези тестове и диагностики.
В резюме:
– имаш нужда от поне няколко теста, само за да определиш личните си непоносимости към храни, при това не към всички;
– шансът да имаш някоя от тях е от 10 до 70%, затова ги имай предвид, ако имаш здравословни казуси или симптоми.