Skip links

Как да подобриш здравето си в 3 лесни стъпки

Имам въпрос към теб – искаш ли да промениш света към по-добро?
Що за въпрос – всички го искаме, нали? :))

И истината е, че всички МОЖЕМ да го постигнем.
Някои от нас ще го направят като отгледат здрави и щастливи деца.
Други – като работят упорито за бизнес, който внася цвят, красота и спокойствие в живота на хиляди. Трети – по своя си начин, който и да е той.

Но всички ние, е добре да помним, че за да постигнем това, което искаме и да се погрижим за другите – първо, трябва да се погрижим за себе си.

Разбери, че е невъзможно да отгледаш щастливи деца, ако се чувстваш постоянно изморена, без енергия, раздразнителна и в депресия. Няма как да промениш живота на хиляди, ако ти се доспива след всяко хранене, имаш пристъпи на силен гняв или пък нямаш енергия от сутринта.

Проблемът е, че ако не се погрижиш за себе си първо, ще се окажеш в ситуацията да помагаш на другите за сметка на себе си, което в дългосрочен план ще рефлектира отново върху тях.

Нека обясня. Мислиш ли, че децата ти искат майка, която на 50 години ще е рухнала от умора и изтощение и вече няма да е пълноценният човек, който би могла да бъде? И вместо ти да се грижиш за тях, им се наложи ТЕ да се грижат за теб? Ако това е целта ти – давай, изтощи се докрай.

Но ако искаш нещата да изглеждат другояче, ще трябва първо да се научиш да работиш със себе си, а не срещу. И това означава да се погрижиш за здравето си, а след това да хукваш да променяш света. Най-малкото, за да имаш силите да го постигнеш.

А аз искрено и дълбоко вярвам, че всеки един от нас има капацитета да променя света към по-добро. И това не е просто детска мечта.

Това е истината и моята мисия, тук и днес, е да ти помогна да го постигнеш, защото това е път, по който съм минала лично и през последните години съм помогнала на хиляди други да го извървят заедно с мен.

А пътят на всички ни е един и същ, и разбира се, започва отвътре – навън.

Защото, още бащата на медицината, Хипократ, е казал:
„ВСИЧКИ болести започват в червата“,
и забележи, че не е казал „някои“, „20%“, „80%“ и т.н., а ВСИЧКИ.

Е, коя съм аз, че да споря с Хипократ…

Затова, както знаеш в последните години фокусът на всичко, което правя са били храносмилателната система и здравето й, с теми и видеа за добро храносмилане, балансиран микробиом, хранителни непоносимости и редица други.

Когато говорим за черва обаче, най-големият бич на всички проблеми започващи началото си там са пропускливите черва или т.нар. Leaky gut syndrome (intestinal permeability като медицински термин). Състояние за което има над 10 000 медицински изследвания и което може да се прояви като плеяда проблеми, сред които силна умора, раздразнителност, депресия, различни чревни симптоми и състояния, автоимунни заболявания, проблеми с теглото и редица други.

И за да не попадаш в техния капан и ти, с Маги Пашова се комбинирахме и разработихме програмата „Чревен баланс насочена точно към темата пропускливи черва, която включва 3 стъпки за постигане на перфектния чревен баланс:

1. Премахни дразнителите, където ще споделим с теб кои храни причиняват пропускливост на червата и за какво да внимаваш, когато си купуваш/отглеждаш храна.
2. Възстанови лигавицата на червата с подходящите храни, добавки и подправки за максимален резултат.
3. Поддържай здравето на червата или как да се грижиш за тях и за в бъдеще, за да не се връщаш в изходна позиция и да си гарантираш здравето, което заслужаваш.

А в днешното кратко видео споделяме с Маги какво доведе всяка една от нас до създаването на тази програмата и за кого ще е най-полезна:

Ако темата ти е интересна и искаш да си направиш тест дали си в рискова категория и да научиш повече за пропускливите черва, тестът е тук.

Знай също, че програмата е разработена, така че да е подходяща за всички, които искат да подобрят здравето си, независимо от състоянието си и дори насърчаваме включването на цели семейства с един акаунт. Програмата също така е лесна за изпълнение и не изисква виртуозни умения в кухнята или твърде много отделено време.

Специално за нея внесохме и най-добрата хранителна добавка за целта, която се продава САМО на експерти, доктори и нутриционисти в САЩ и ще я предоставим за закупуване на първите записали се участници в програмата.

Програмата е тук. Успех!

Искаш да си здрав и да се чувстваш добре?

Абонирай се тук за седмичната си доза експертни съвети и вдъхновение.

Програми