СКОРО – Ева и ефектът на пеперудата

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Животът за 30-годишната Ева е розов и изпълнен с приятелки, готино гадже, собствена квартира и успешна кариера на маркетолог. Е, има и някои малки неудобства, като твърде взискателна майка и претенциозен шеф с прякор Почитаемия, но извън тях животът е цветя и рози, а хубавото тепърва предстои.

Докато един ден Ева не се събужда с диагнозата автоимунно заболяване и животът й бавно и постепенно започва да се променя НЕ точно по план-график. Виновна за това, разбира се, е нутриционистката, която полага неимоверни усилия да развали хубавия живот на Ева с постоянните си препоръки към нея и 6-стъпковия си план за овладяване на автоимунно заболяване…

“- Пффф, може пък да грешиш, а? Може в кроасаните да няма глутен?”

“Като светкавица през ума ми проблясва кощунствената идея, че ще ме накара да преосмисля козметиката, която използвам. Подозрението ми е ужасяващо, и бавно и постепенно набира сили. И, разбира се, точно след минута се оказвам пророчески права. Merde! ”

“Ако това до тук бяха само 2 от стъпките, необходими за постигане на ремисия, не искам и да знам какво включват останали четири… Честно!”

От мен, за теб

Знам, че ще те изненадам с последната си книга и мога само да се надявам изненадата да е приятна. Защото това е книга за автоимунните заболявания, но е поднесена като чиклит :))

Или казано по друг начин – историята от първо лице на момиче, което разбира, че има автоимунно заболяване и нейния път в света на храненето, движението, хлора и микотоксините започва. На Ева, разбира се, не й е спестено нищо – нито лошите резултати в началото, нито конфузните случки, почивката на безглутенов режим и какво ли още не.

Опитах се да внеса много хумор в книгата, защото исках до теб да стигне ценна информация, но без тя да те натоварва излишно. Мисля, че в ежедневието на всички ни има твърде много негативизъм, критики, злоба и сплашване и не исках книгите ми да са носител на поредната порция от тях. Затова и в тази книга преминаваме през всички аспекти на автоимунните (не само храната), но го правим по доста лежерен начин – чрез забавни случки, разговори с приятелки и консултации с нутриционист, които обаче неизменно вървят с коментарите на Ева.

Ева:

„Консултацията започва по нейния си стандартен начин – с разпит. Помнела ли съм била онази статия, която трябвало да прочета, за Ефекта на пеперудата. Добре де, помня, че я четох, обаче тогава за няколко дни изчетох 1 книга, 20 статии в сайта й, изгледах поне 40 видеа и не помня още какво. Ако си мисли, че ще помня точно 1 конкретна статия от всичко това, то предлагам да си преосмисли професията. Аз все пак съм човек, не компютър.

Оказва се, че това била статията, която изрежда всички останали фактори, които влияят на автоимунните заболявания и тя искала да започнем да ги отмятаме едно по едно. След това задава темата на деня и настроението ми тотално отива в канала – околната среда и всичко, което имало досег с кожата.

Продуктите, които създадохме за теб:

Като светкавица през ума ми проблясва кощунствената идея, че ще ме накара да преосмисля козметиката, която използвам. Подозрението ми е ужасяващо, и бавно и постепенно набира сили. И, разбира се, точно след минута се оказвам пророчески права. Merde!

Виж, какво, момиченце, може да ми вземеш кроасана из под носа, да ми спреш пиците, да ме накараш да правя заготовки, да готвя и да варя кокали, обаче не си и помисляй за секунда, че ще ти позволя да ме лишиш от единствената останала ми наслада в живота – козметиката! Или както казваше бащата на един познат – Едно удоволствие има човек в живота, и там проблеми!“

image-15

Скоро ще споделя и защо реших да напиша точно тази книга, как се роди тя и една цяла глава от нея. А до тогава – книгата вече е налична в книжарниците из страната!

Разкошна седмица и ще се видим скоро!

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: