3 видео практики с Галя Дензел

Мисля, че няма да изненадам никого, ако кажа, че съм супер натоварена и заета. Най-много да ми повдигнеш вежди с лека усмивка и да си кажеш „добра дошла в клуба!“, нали?

Защото, ние, жените на 21 век, сме супер многофункционални и носим по няколко дини под мишница. Но това не винаги е добре за нас, затова ми се иска в следващите няколко дни всички да забавим леко темпото и да ги посветим на различни техники за отпускане, релакс, подобряване на храносмилането и осъзнато хранене.

За целта, помолих Галя Дензел, най-добрият българо-говорящ терапевт и експерт по ресторативно движение, да те запознае с работата си чрез поредица от видеа, в които тя споделя с нас специални практики за релакс, храносмилане и за раздвижване на лимфата. И трите практики са невероятни, затова не ги пропускай и пробвай всяка поне веднъж, а за максимални резултати се опитай да отделяш по 10 минути на ден и ги прилагай редовно. Сигурна съм, че няма да съжаляваш!

Но преди да продължиш, искам да ти разкажа една история, за да разбереш колко е важно да забавиш темпото, за да си здрав/а.

Историята е за полинезийският полу-бог Мауи, почитан толкова дълбоко от местните, че са кръстили най-красивият си остров в Хавай на негово име. Мауи бил умен мошеник, притежаващ нечовешка сила, а най-уникалният и известен негов подвиг е било пленяването на Слънцето.

Според преданията, Слънцето не винаги било толкова благосклонно към нас, хората, и вместо да ни дарява със слънчевата си енергия по няколко часа на ден, то препускало набързо през небето.

Това не позволявало на хората да имат достатъчно време за риболов и нямало достатъчно слънце, за да се отглежда храна. Хората започнали да се разболяват и ставали все по-нещастни.

И тогава Мауи решил да се намеси и да помогне на хората.

В продължение на дни, Мауи следял пътя на Слънцето от най-високият вулкан на острова и измислил план. Прибрал се вкъщи и създал 16 силни въжета от косата на сестра си. Въжета, които щял да използва, за да улови Слънцето.

На следващата сутрин, Слънцето се показало на хоризонта и отново започнало стандартният си спринт, но в този момент Мауи хвърлил първото ласо и уловил един лъч. След това бързо, уловил втори, трети и така докато всичките шестнадесет лъча не били здраво захванати за едно дърво.

Пленено, Слънцето се съгласило на сделка.

В замяна на живота си, Слънцето обещало да се движи бавно и спокойно през небето, за да даде време на хората да отглеждат храна, да ловят риба и да сушат памук за дрехи. А Мауи станал местният герой…

Надявам се, че разбра паралела, който се опитвам да пресъздам.

Истината е, че когато правиш нещата набързо, ти си като препускащото през небосклона слънце, което не позволява на тялото ти да е здраво и да благоденства. И за да си помогнеш е важно да забавиш темпото и да се научиш да се отпускаш в ежедневието, както и да се храниш бавно и спокойно, за да можеш и ти, като хората на Хавай, да благоденстваш и да се чувстваш прекрасно в кожата си.

И Галя Дензел ще ти помогне точно в тази задача със своите три видео практики – една за релакс, една за подобряване на хранисмилането и една за лимфата.

Приятно гледане и практикуване! И за да няма заблудени – това НЕ са видеа за гледане, а за практикуване – гледаш, слушаш и изпълняваш заедно с Галя!

P.S. И ако случайно не си си получил мейла вчера – тази седмица е insider’s week в Instagram. Повече по темата има тук.

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

Още публикации:

Искаш да си здрав и да се чувстваш добре?

Абонирай се тук за седмичната си доза експертни съвети, вдъхновение и специално съдържание, което не се публикува никъде другаде =>