Ден 3 от почивката на Пешо

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

„Здрасти Дончо,

Помниш ли как само преди 2 дни ти писах, че си пием кафето с новите приятели на басейна? Пепел ми на езика! Кафе! Знаеш ли какво измисли моята хубавица? Ще ми спира кафето!

Знаех си аз, че тази здравословна тълпа от жени не е на добро…

Значи, точно се кротне леко, и някоя от онези в групичката вземе да ги образова по някоя тема. Сега са подхванали кафето. Било супер ВРЕДНО, особено за хора с проблеми на костите и ставите (такива като мен, демек) и било добре да го заменя с нещо. Нали е добричка – не ми го спира, ами го ЗАМЕНЯ. И знаеш ли с какво – матча лате!

Не го бях чувал, обаче, ей го на, човек се учи докато е жив. Японско чудо, много вкусно и супер полезно за мен. Дори обучиха бармана да го приготвя. Беше забавно докато се опитваха да му обяснят как това зеленото се бърка с някаква дървена бъркалка, а пък бадемите се изстискват през марля. Имало по принцип някакви специални торбички за целта, ама и с марля ставало, като няма друго.

Та, беше забавно, смяхме се тука цялата тумба мъже, докато гледахме горкия барман как се мъчи. Сетих се и за твоите усмирени сервитьори.

И тогава го опитахме…
И тогава… барманът започна да се смее…

Сетил се явно човекът, че може и да се е поизмъчил с нашите за 2-3 часа, но ние ЖИВЕЕМ с тях. Та така, забавляваме се тук един-друг.

Обаче едно ще ти кажа за това лате – ако това е заместител на кафето, то аз съм президент. На Щатите, Франция и Германия, едновременно. А за това “бадемово мляко”, нямам думи. Че и лате го кръстили. Какво ти “лате” бе Дончо, това значи мляко на италиански. Това тяхното бадемовото, никакво мляко не е. Да питат хората от БДС като не знаят какво е мляко и те ще им кажат веднага – това тяхното е ИМИТИРАЩ ПРОДУКТ.

Така де, нека да бъдем честни и да слагаме истинските имена на всичко, че вече ми дойдоха в повече.

Продуктите, които създадохме за теб:

Онзи ден бяха спагетите от тиквички. Имаха кулинарен курс момичетата, супер екзотично ми прозвуча и даже се зарадвах. Реших, че италианско меню са ни приготвили – в листа имаше неща като спагети от тиквички, равиоли от червено цвекло и даже пица с карфиол! Идеята беше – те се учат как да ги приготвят, а после идваме и ние, мъжете, и всички заедно си хапваме както му се полага.

И тъкмо ми грейнаха очите и си викам, добре де в соса има малко тиквички, сложили и няколко резенчета цвекло на равиолите и 2-3 карфиолчета върху пицата за по-здравословно, ще го преживея. А то и там греда – ТЕ САМИТЕ СПАГЕТИ били от тиквички. А тези равиоли, какви ти равиоли – два резена червено цвекло с малко ЯДКОВО СИРЕНЕ между тях. За пицата даже не искам и да започвам да говоря. Като се сетя и ми се разтреперва всичко. Тотална щета.

И точно преглътнах някакси “италианската вечеря” и на следващия ден жената ме довърши – сервира ми, моля ти се, зеленчукови кюфтета за обяд. ВЕГАН. Какви кюфтета, какви 5 лева. Те тези кюфтета месо не са видяли и на картинка. То е ясно, че онези в магазина и те може да нямат месце в себе си, но поне миришат на месо, а това тук… даже не се и опитва. Само името е взело. Ще ме забаламосва тя със зеленчукови кюфтета и пица ОТ КАРФИОЛ.

А сега – матча лате вместо кафе. Значи, да си имаме уважението! Не мога повече.

Малко се притесних за себе си и след като погледнах няколко дни онова момче, което се радваше на плодовете. Емил се казва, жена му се занимава с добавки, но нещо не им върви бизнеса и като сложиш към картината и това, че постоянно го държи гладен и така се е озлобил човека, че само ходи наляво надясно и ръси лъжи и клевети за каквото му падне. Почти всички в момента страним от него, че знае ли се какво ще измисли и за някой от нас.

Та, Дончо, аз отказвам да се превръщам в такова безпринципно подобие на мъж, затова обсъдихме ситуацията с няколко от другите момчета и имаме план! Започваме революция!

Като за начало – и ние ще си организираме курс по готвене! Нашият се казва “woman survivor” и включва приготвяне на ИСТИНСКА паста с кюфтенца и доматен сос. И към него ще има дегустация на италиански вина с леки разядки. Ха!

Също така, с помощта на управителя на хотела (добро момче се оказа), организирахме и курс по приготвяне на ИСТИНСКО кафе. Обеща да покани бариста от София и да изнесе лекция колко е полезно кафето. Ще пристигне утре!

Та, това е за сега, ще пиша пак след някой и друг ден да разкажа как е.

Хайде, със здраве, отивам да си пия матчата, че е време за кафе.

Твой приятел,
Пешо”

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: