Ден 3 от почивката на Пешо

„Здрасти Дончо,

Помниш ли как само преди 2 дни ти писах, че си пием кафето с новите приятели на басейна? Пепел ми на езика! Кафе! Знаеш ли какво измисли моята хубавица? Ще ми спира кафето!

Знаех си аз, че тази здравословна тълпа от жени не е на добро…

Значи, точно се кротне леко, и някоя от онези в групичката вземе да ги образова по някоя тема. Сега са подхванали кафето. Било супер ВРЕДНО, особено за хора с проблеми на костите и ставите (такива като мен, демек) и било добре да го заменя с нещо. Нали е добричка – не ми го спира, ами го ЗАМЕНЯ. И знаеш ли с какво – матча лате!

Не го бях чувал, обаче, ей го на, човек се учи докато е жив. Японско чудо, много вкусно и супер полезно за мен. Дори обучиха бармана да го приготвя. Беше забавно докато се опитваха да му обяснят как това зеленото се бърка с някаква дървена бъркалка, а пък бадемите се изстискват през марля. Имало по принцип някакви специални торбички за целта, ама и с марля ставало, като няма друго.

Та, беше забавно, смяхме се тука цялата тумба мъже, докато гледахме горкия барман как се мъчи. Сетих се и за твоите усмирени сервитьори.

И тогава го опитахме…
И тогава… барманът започна да се смее…

Сетил се явно човекът, че може и да се е поизмъчил с нашите за 2-3 часа, но ние ЖИВЕЕМ с тях. Та така, забавляваме се тук един-друг.

Обаче едно ще ти кажа за това лате – ако това е заместител на кафето, то аз съм президент. На Щатите, Франция и Германия, едновременно. А за това “бадемово мляко”, нямам думи. Че и лате го кръстили. Какво ти “лате” бе Дончо, това значи мляко на италиански. Това тяхното бадемовото, никакво мляко не е. Да питат хората от БДС като не знаят какво е мляко и те ще им кажат веднага – това тяхното е ИМИТИРАЩ ПРОДУКТ.

Така де, нека да бъдем честни и да слагаме истинските имена на всичко, че вече ми дойдоха в повече.

Онзи ден бяха спагетите от тиквички. Имаха кулинарен курс момичетата, супер екзотично ми прозвуча и даже се зарадвах. Реших, че италианско меню са ни приготвили – в листа имаше неща като спагети от тиквички, равиоли от червено цвекло и даже пица с карфиол! Идеята беше – те се учат как да ги приготвят, а после идваме и ние, мъжете, и всички заедно си хапваме както му се полага.

И тъкмо ми грейнаха очите и си викам, добре де в соса има малко тиквички, сложили и няколко резенчета цвекло на равиолите и 2-3 карфиолчета върху пицата за по-здравословно, ще го преживея. А то и там греда – ТЕ САМИТЕ СПАГЕТИ били от тиквички. А тези равиоли, какви ти равиоли – два резена червено цвекло с малко ЯДКОВО СИРЕНЕ между тях. За пицата даже не искам и да започвам да говоря. Като се сетя и ми се разтреперва всичко. Тотална щета.

И точно преглътнах някакси “италианската вечеря” и на следващия ден жената ме довърши – сервира ми, моля ти се, зеленчукови кюфтета за обяд. ВЕГАН. Какви кюфтета, какви 5 лева. Те тези кюфтета месо не са видяли и на картинка. То е ясно, че онези в магазина и те може да нямат месце в себе си, но поне миришат на месо, а това тук… даже не се и опитва. Само името е взело. Ще ме забаламосва тя със зеленчукови кюфтета и пица ОТ КАРФИОЛ.

А сега – матча лате вместо кафе. Значи, да си имаме уважението! Не мога повече.

Малко се притесних за себе си и след като погледнах няколко дни онова момче, което се радваше на плодовете. Емил се казва, жена му се занимава с добавки, но нещо не им върви бизнеса и като сложиш към картината и това, че постоянно го държи гладен и така се е озлобил човека, че само ходи наляво надясно и ръси лъжи и клевети за каквото му падне. Почти всички в момента страним от него, че знае ли се какво ще измисли и за някой от нас.

Та, Дончо, аз отказвам да се превръщам в такова безпринципно подобие на мъж, затова обсъдихме ситуацията с няколко от другите момчета и имаме план! Започваме революция!

Като за начало – и ние ще си организираме курс по готвене! Нашият се казва “woman survivor” и включва приготвяне на ИСТИНСКА паста с кюфтенца и доматен сос. И към него ще има дегустация на италиански вина с леки разядки. Ха!

Също така, с помощта на управителя на хотела (добро момче се оказа), организирахме и курс по приготвяне на ИСТИНСКО кафе. Обеща да покани бариста от София и да изнесе лекция колко е полезно кафето. Ще пристигне утре!

Та, това е за сега, ще пиша пак след някой и друг ден да разкажа как е.

Хайде, със здраве, отивам да си пия матчата, че е време за кафе.

Твой приятел,
Пешо”

Всяка информация публикувана на тази интернет страница и в предлаганите на нея книжни издания служи само и единствено за обогатяване на общата култура на читателите. Същата нито цели, нито може да бъде възприемана, нито използвана от когото и да било като предписание/я, препоръка/и, съвет/и към което/които и да било лице/а за постигане на благоприятно въздействие върху индивидуалното здраве на лице/а без консултация с лекуващ лекар - специалист.

Още публикации:

Искаш да си здрав и да се чувстваш добре?

Абонирай се тук за седмичната си доза експертни съвети и вдъхновение.