моята тайна за здраве & красота #1

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Така или иначе експертите все още спорят кой е най-добрият режим на хранене, и си мисля, че скоро няма и да спрат.

Но… всички те са съгласни за едно – ние, хората, имаме нужда от 2 неща всеки ден, за да сме здрави и красиви – вода и ценни вещества – това, което получаваш с ONE. И истината е, че аз лично виждам в себе си много положителни промени от както пия шейка редовно – кожата ми е в невероятно състояние, стомаха, червата и перисталтиката – също, имам сили и енергия всеки ден. Изобщо – чувствам се вълшебно, но аз не съм фактор, хубавата новина е, че получаваме подобна обратна връзка от много, много жени! По-надолу има повече по темата.

И добрата новина на деня е, че ONE отново е налична, затова ако нямаш търпение да поръчаш, може да го направиш тук. Ако пък ти е интересно какво се случи с добавката в последните месеци, чети надолу :))

И така, вече минаха няколко месеца от както ONE се появи за първи път в България и мисля, че е време да напиша една малко по-опознавателна статия за добавката, където да събера всичко, което евентуално те интересува за нея. И започвам, разбира се, със състава й:

Добавката

За да няма недоразумения – звездните съставки в ONE са колагенът, пробиотиците с пребиотици (фибри), алоето, джинджифилът & витамини и минерали в ежедневни дози, комбинирани заедно за максимална усвояемост. Затова и са изцяло натурални и метилирани.

Целта на смесената формула винаги е била максимално усвояване на всички съставки в нея, защото някои от тях имат нужда от периферия. Като например:

колагенът има нужда от витамин С,
– алоето пък увелича усвояемостта на витамините С и Е,
– К2 подпомага витамин Д3,
– пробиотиците увеличават усвояването на минералите и витамините,
– пребиотиците увеличават ползите от пробиотиците,
– джинджеролът също увеличава усвояването на минералите и витамини, и т.н. и т.н.

Но все пак е важно да помниш, че витамините и минералите в ONE НЕ са в терапевтични мега дози, а са в дози достатъчни за нуждите на организма за деня, в перфектния вариант – в комплект с храната. Това е важно уточнение, защото терапевтичните мега дози предполагат временен прием, от порядъка на 1 до 2-3 месеца, а целта на ONE е да е подходяща за постоянен прием като превенция на здравето.

Затова искам да е ясно – ако имаш доказан дефицит на витамин Д или В12, например, ONE няма да е достатъчен да го компенсира, ще се наложи най-вероятно да приемаш от съответните елементи и отделно, точно както е обяснено в тази публикация.

Вкусът

както знаеш е на касис. От обратната връзка, която получаваме до момента се харесва на около 95% от хората! Приемам го за огромен успех!

Продуктите, които създадохме за теб:

ONE обаче има и лек пикантен привкус – той идва от извлека от джинджифил вложен в нея – gingerol. Извлекът е силен, за да може с малко количество да гоним максимален резултат и се усеща. Ако не обичаш джинджифил – може да се замаскира лесно като се добави повече течност към шейка. Колкото повече вода/мляко има, толкова по-малко се усеща джинджеролът.

Планираме и втори вкус (шоколад!!!), който ще е наличен най-вероятно от януари 2018 г. Просто, колкото е по-голяма и реномирана фабриката, с която се работи, толкова по-бавно се случва всичко. И понеже в момента работим по нея, можеш да се включиш с предложения как да направим добавката с шоколада по-добра!

Тоест, ако имаш идеи за нас, под формата на елементи за добавяне, такива за махане, променяне и т.н. – сега е момента! Сподели ги с мен и екипа ми в Инстраграм, Фейсбук или по мейла. Ще съм ти вечно благодарна, защото както знаеш искрено ценя мнението ти за всичко!

Разтваряне

Приемът на шейк формули е малко нетипичен за България и забелязах, че повечето хора нямат опит с тях и ги бъркат с разтварянето на синтетични медикаменти, които се саморазтварят във вода.

Това обаче не е възможно при натуралните формули и продукти, точно защото са натурални, но пък разтварянето им е лесно, ако знаеш какво да направиш – и то е да я шейкнеш (разтърсиш) с течност, все пак е шейк :)))) Аз използвам малък буркан или бутилка за целта и разтварянето отнема точно 5 секунди.

Добавили сме видео в магазина как се случва магията, но ето и едно по-кратко тук:

Дозата

е точно 10 грама и мерителната лъжичка в контейнера е 10 г.

По желание може да се приема половин доза (чертата посредата на мерителната лъжичка) или двойна доза – сутрин и вечер. При двойната доза единствено пробиотиците могат да дойдат в повече, защото тези в ONE са много потентни, но се засича лесно – ако се появи лека диария, значи пробиотиците са ти в повече.

Само за жени ли е ONE?

е въпрос, който получавам често. И – не, ONE не е само за жени, подходящ е и за мъже. Део например си я пие всеки ден, а понякога приема и двойна доза.

Опаковката

успя да претърпи някои промени за краткия си живот от половин година.

Първо сменихме контейнера с малко по-голям такъв. При него обаче се оказа, че дизайнът е специфичен – капачката е по-ниска от резбата и някои от вас се притесниха, че не е плътно затворена. Всъщност – дизайнът й е такъв и е затворена стабилно, макар и да създава илюзията, че не е.

От вътрешната страна на капачката има и защитен слой, но в нашия случай той не е залепен, което също се оказа проблем за някои от вас. Слоят не е залепен нарочно, въпреки че темата е дискутирана сериозно с фабриката в Германия – те самите не препоръчват залепване заради пробиотиците във формулата. Очевидно, за да се залепи се налага нагряване на пълния контейнер и това може да повлияе негативно на живите пробиотици. Затова решихме да я оставим незалепена.

За да е всичко по-хигиенично обаче, от този внос, контейнерът ще е опакован ИЗЦЯЛО и в допълнително прозрачно фолио. Това го прави малко по-неугледен, но за момента само това успяхме да измислим, за да се чувствате по-спокойни за съдържанието в него.

Най-вероятно в бъдеще ще има още промени по опаковката, затова не се учудвай, ако намираш леки разлики в нея. Опитваме се да я правим по-добра.

Доставката

За мое огромно съжаление все още не успяваме да смогнем с количествата и да има достатъчно за всички, за което се извинявам много! Чисто логистично и финансово нямаше как, но от този месец месец влизаме в график и ще има доставки в началото на всеки месец от тук насетне – юни, юли, август, септември и т.н.

Това не означава гарантирано, че ще има за всички, но дори и да не успееш да си набавиш, поне чакането до следващата партида ще е кратко.

Обратната връзка

за момента е вълшебна! Получаваме мейли и коментари от хора, чийто проблеми със стомаха отшумяват, болките в ставите намаляват, имат повече енергия, състоянието на кожата, косата и ноктите се подобрява, отслабват и т.н.! Или с други думи казано – открили са своята тайна за здраве и красота, точно като мен :))

Има, разбира се, и не-толкова звездна обратна връзка и понеже винаги съм откровена с теб – ще споделя и нея.

На първо място – вкусът както казах се харесва на 95% от хората, което означава, че на 5% от вас не ви допада. Реално, торта да беше, пак нямаше да се хареса на всички, камо ли хранителна добавка, но все пак не е приятно да приемаш нещо всеки ден, чийто вкус не ти харесва. Затова, за хората, на които касисът не им е по вкуса – той лесно се замаскира. Трябва само да добавиш шейка към нещо друго, като например смути, мляко, кефир или нещо друго с по-силен вкус.

И на второ – при някои хора с по-чувствителен стомах има гадене при прием на гладно. Проблемът идва от някои витамини и минерали, които при прием на празен стомах могат да имат такъв ефект при около 1% от хората – витамините С и Е, и минералът цинк. Затова, ако и при теб има леко гадене – просто не приемай добавката на напълно празен стомах, а хапни нещо малко преди нея, така ефектът се тушира безпроблемно.

А сега продължавам с нещо напълно изумително и неочаквано от мен в положителния смисъл на думата – няколко момичета ни писаха, че имат намаляване на антителата при Хашимото след 2-месечен прием на добавката, а едната от тях дори не спазва режим на хранене! Целта на добавката определено не е такава и това е доста неочакван за мен ефект, като го отдавам единствено на комбинацията от добре усвоим колаген (заради присъствието на вит С и алое) и пробиотиците с пребиотици, които, в комплект с колагена, заздравяват пропускливостта на червата и се грижат за чревния баланс. Но все пак, за да няма недоразумения – това е по-скоро изключение, отколкото правило. Явно при тези дами точно тези казуси са били в корена на проблема.

И докато сме на темата отново искам да подсетя, че нито един подход сам по себе си няма как да е максимално успешен, особено при наличието на здравословен проблем. Тоест – да се пият добавки, без да се положат усилия и за други промени в хранене, движение и т.н. рядко дава резултат! Хранителните добавки могат само да подпомогнат процеса, а не да го отнесат целия на гърба си, не ги бъркай с медикаменти.

Екстри

Както знаеш, съм човек, който обича красивото във всичките му измерения (а предполагам и ти също, и това е една от причините да си тук), затова реших, че и ONE може да стане една идея по-моден и приятен за прием… с подходящата бутилка към него.

За целта поръчах всички красиви и eco-friendly бутилки за многократна употреба, които с екипа ми намерихме, но повечето се оказаха неподходящи, заради тънкото гърло на шишето, което не позволява добавянето на шейка в него. Но накрая я намерихме – бутилката създадена точно за ONE.

С двоен отвор на гърлото – един малък за пиене и един широк за измиване, и в нашия случай – за спокойно добавяне на ONE (виж във видеото по-горе), изработена от най-високо качество биоразградим материал Eastman Tritan. При това цветята по нея са почти същите като в нашата илюстрация. Абсолютно случайно! Или пък няма нищо случайно, кой знае…

За момента направихме пробен внос на бутилките, който ще отиде за подаръци към вас на случаен принцип. Вече дори изпратихме няколко бутилки с първите поръчки.

Нашата бутилката се казва Flower, 400 мл е и е подходяща за всеки ден – за вода, за шейкване и прием на ONE, за поредното вкусно смути, дори и за топли напитки като чай и кафе! Много ще се радвам да се снимате с вашите и да споделяте, ако сте сред късметлиите, които ще я получат още този месец безплатно :)))

Иначе официално, ONE & Flower ще са налични като комплект от юли месец и ще са на цена от 90 лв.

P.S. Към всички заявили да получат мейл, когато ONE е наличен отново, моля, имай предвид, че заявката за получаване на мейл не означава автоматична поръчка на добавката – когато получиш мейл, че е налична трябва да влезеш в сайта и да направиш онлайн поръчка с адрес на доставка. Предният път добавката свърши в сайта за 3 дни, затова те съветвам да не изчакваш твърде дълго…

Това беше от мен за днес!

Разкошен ден,
Надя

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: