енергийна напитка със семена от чиа

В света на здравословното хранене има много видове енергийни напитки или поне според мен са такива: зелените смутита, фрешовете с треви, напитките със суперхрани… В света на нездравословното хранене обаче дефиницията за енергийна напитка е ‘питие, което се смята за източник на енергия, обикновено безалкохолна напитка с високо съдържание на захар, кофеин и други стимуланти’.

За източника на енергия съм напълно съгласна, но не мисля, че можем да си набавим такава само със захар, кофеин и стимуланти, затова ти предлагам да ревизираш понятието си за енергийна напитка и да пробваш моята – със семена от чиа, прясно изцеден лимон и мед на вкус.

Ползите от семената от чиа са обсъждани нашироко през последните години, но ако все още не си чувал за тези чудодейни семена, повече информация има в блога на зоя.бг, кукуряк.

Енергийна напитка със семена от чиа
[list type=“icon“ style=“none“ icon=“asterisk“ icon_color=“#555″]

  • 500 мл изворна вода
  • 1-2 ч.л. семена от чиа
  • 1/2 прясно изцеден лимон
  • мед, по желание

[/list]

Инструкции:
1. Сложи семената от чиа в бутилка, която се затваря добре и залей с вода.
2. Изчакай 10 минути, добави изцедения лимон и меда, затвори бутилката и разклати добре.

Пий сутрин като първа алкална напитка за деня, по време на спортуване или просто така… Пробвай също напитката в чист вид, без лимон и мед, и ако ти допадне я пий в този вид. После добави само лимон и използвай меда в краен случай.

Всяка информация публикувана на тази интернет страница и в предлаганите на нея книжни издания служи само и единствено за обогатяване на общата култура на читателите. Същата нито цели, нито може да бъде възприемана, нито използвана от когото и да било като предписание/я, препоръка/и, съвет/и към което/които и да било лице/а за постигане на благоприятно въздействие върху индивидуалното здраве на лице/а без консултация с лекуващ лекар - специалист.

Още публикации:

Искаш да си здрав и да се чувстваш добре?

Абонирай се тук за седмичната си доза експертни съвети и вдъхновение.