вкусни линкове

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Днес няма да публикувам авторски рецепти, а ще споделя различни вкусни неща, които съм виждала, а някои и пробвала за последните дни. Всички са подходящи за режима „Предизвикателство“ и се надявам да са ти полезни.

Като за начало създадох таг „палео“ тук, така че под него ще можеш да видиш всички рецепти на български, които пасват на режима. Така ще имаш доста идеи на куп! Винаги можеш разбира се да се разходиш и из английския ми архив.

Чрез коментар във фейсбук (благодаря, Емилия!) попаднах на този сайт с рецепти, поддържан от нутриционист живеещ в Дания и успях да пробвам фокачата без зърнени. Няма нищо общо с хляб, разбира се, и за мое съжаление отново й липсва хрупкавата коричка, но е много вкусна! Набелязала съм си още пицата с блат от броколи и без сирена (питаха ме за такава) и гофретите с чиа. Всъщност дали може да се приготвят гофрети без гофретник?

Друг мой любим блог, Love and Lemons, създаде pinterest board със зимни салати, където също има добри идеи.

Не съм приготвяла десерти тази година, но причината е липса на време и като цяло разчитане на плодове за сладко. Добър приятел през последните дни ми бяха бананите, ананасът, мандарините, ябълките и крушите. Но ако разполагаш с време, можеш да пробваш някои от тези – шоколадовият сладкиш с кестени на Йоана, приготвях го миналата година и беше супер вкусен, шоколадовият кейк без брашно от Good Natured Food, а защо не и лешнико-шоколадовата торта с круши на Ирина Купенска. Малко гурме с привкус на диплома от Le Cordon Bleu никому няма да навреди, още повече щом я приготвя Ирина. В рецептата има съвсем малко брашно, 20 гр., което мисля спокойно може да се замени с брашно от кокос, бадеми или нещо не-зърнено. За захарта си знаеш – кленов сироп, мед или нерафинирана тръстикова.

А ти какво приготвяш напоследък?

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: