люлякови нощи, салатени дни

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Винаги съм обичала много малките междуселски пътища, където ти си единственият на шосето, а от двете ти страни се редуват плътна зелена ограда от храсти, дървета и засадени полета. Винаги съм искала да се радвам на гледката по-дълго и съм съжалявала, когато участъка свърши. Е, всички вече знаем, че някои мечти се сбъдват, нали :)) Пътят към New han в промежутъка от магистралата към селото е точно такъв.

7 километра обградени от люлякови храсти, липи и диви кестени. Стотици пъти за изминалата година минавайки от там съжалявам, че нямам фотоапарат в себе си, за да снимам лъкатушещите се зелени поляни. Да запечатам люляковите храсти от двете страни на пътя. Да хвана залеза над Витоша, когато слънцето прелива от розово в лила…

Първите месеци от живота ни в New han всеки ден криеше изненади. “Ела, ела, усети въздуха” – се чуваше не веднъж от балкона или градината. Песните на птичките, жужженето на пчелите, мириса на дърва, чистият въздух. Постепенно обаче забравяш. Свикваш. Става ежедневие. Малките радости в живота вече не са това което са.

Въпросът е защо. Защо спираш да се радваш? Какво е щастието? Чували сме, че се крие в детайлите. Знам, че цъфналото дръвче, усмивката на любимия или смеха на детето на улицата те карат да се усмихнеш и ти. Единственото, което се иска от теб е да ги забележиш. Да събудиш сетивата си. Все пак е пролет.

И следващият път като минаваш по подобен път – намали скоростта и отвори прозорците до долу, стига да не вали, разбира се :))

А в следващия брой на списание GoBio очаквай 3 рецепти с люляци в тях.

lilac-salad

Ако все още не си се записал за новото предизвикателство – побързай! Започваме в понеделник!

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: