Внимание: глутенът и хашимото

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Както знаеш през последните години изкарах няколко специализации по темата за автоимунните заболявания, и по-специално проблеми на щитовидната жлеза. Затова и не е случайно, че голяма част от въпросите, които получавам са свързани точно с тях. Днешното видео пък дава отговори на няколко изключително важни въпроса:

– каква е връзката между глутена и Хашимото
– защо понякога изключването му от менюто не дава резултат
– и как да го направиш по най-добрият възможен начин.

Ако темата ти е интересна, пиши в коментарите долу, за да я разширим с видеа като:
– какво точно означава хипофункция на щитовидна жлеза
– оста TRH – TSH – T4 – T3, какво означава всяко и какво може да се обърка
– връзката между тежките метали и Хашимото
– влияе ли стресът на щитовидната жлеза и какво означава стрес за тялото и т.н.

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: