Кой въпрос не си задаваш, докато си на диета или режим

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

В последните години стана модерно да сме на специален режим на хранене и ние, хората, се разделихме на суровоядци, вегани, палео, високо-мазнинни и т.н. Всички тези режими обаче колкото и да са различни, имат едно общо нещо – всички те са диети на изключването и са базирани на идеята, че една или няколко основни категории храни са извън менюто.

Интересното в случая е, че всички диети, които споменах до тук се водят здравословни и с едно условие, съм склонна да се съглася, че това е така. А условието ми е много просто – да си задаваш един въпрос всеки път като решиш да изключиш някоя категория храни от менюто. Научи кой е той във видеото от днес:

А ето и линковете, които обещах:
пробиотични храни
палео хляб

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: