20 трика за по-слабо и по-здраво тяло!

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Преди 2 седмици споделих, че няма да има ново видео тук всеки вторник, а вие ме заляхте с мейли, че ще ви липсвам, за което едно огромно Благодаря! И за да ти се отблагодаря подобаващо ми дойде идеята да споделям с теб нови трикове и идеи не всеки вторник, ами всеки ден в продължение на месец!

Затова тук събрах поредната порция ПРАКТИЧЕСКИ съвети как да постигнеш перфектното тегло и здраве. Всички трикове ще се стремят и към двете едновременно. Така де, защо да не изглеждаме перфектно, поддържайки и здравето си в процеса?!

И една препоръка от мен – въпреки, че ще публикувам всички видеа тук наведнъж – ти не се опитвай да прилагаш всичко наведнъж. Дай си време, преглеждай видеата периодично и надграждай. А ето и трик номер 1. Успех!

Номер 1 – изграждай нови навици:

А в трик номер 2 споделям с теб тайната, която ми е спестила изяждането на тонове сладки и вредни за мен неща!

Или „Златното правило“, както го наричаме вкъщи и го спазваме стриктно:

Номер 2 – далече от очите… далече от корема!

В номер 3 пък споделям нещо, което ми направи силно впечатление в един документален филм и изводите, които всички можем да си извадим за това как са се променили порционите храна през последните години. И разбира се – какво да направим по въпроса.

Номер 3 – размени чиниите!

При едно от посещенията ми в сутрешния блок на бТВ се шегувахме за пореден път с Деси и Сашо за диетите, и Сашо сподели, че спазва „зърнената диета“. Или с други думи казано – яде всичко, което зърне :)))

Да, знам, не му личи. Но това е ген (говорим си по темата по-подробно тук).

А до тогава е ред на практически съвет номер 4 – как да избегнеш зърнената диета, ако случайно си на нея и ти :))

Номер 4 – не стой гладен!

Номер 5 пък е една от най-големите тайни, за която повечето фитнес инструктори няма да си признаят лесно –

кое е това едно, единствено упражнение, което може да правиш само за няколко минути на ден, а то да има ОГРОМЕН ефект върху цялото ти тяло.

Точно така, само едно, което ще ти помогне да си здрава, слаба и да се отървеш от целулита, дълготрайно! :))

Номер 5 – подскачай!

Продължаваме с трик номер 6, който според мен е един от най-важните от всички.

Не толкова за изпълнение, колкото за осъзнаване.

Защото истината е, че ако не спазиш точно този съвет – шансът ти за успехът ще си остане само бленуван мираж. Независимо дали говорим за здраво тяло или за нормално тегло…

Номер 6 – излез от зоната си на комфорт!

Трик номер 7 (най-сетне) е на тема КАКВО трябва да присъства в менюто, за да постигаш целите си по-лесно. И ако си бил част от Елиминационната ми програма, точно този съвет няма да те изненада.

За останалите – пробвай! На всяка цена :)))

Номер 7 – увеличи мазнините… Мхм.

– Хей, здравей, хайде да се видим на по кафе – казвам аз, обаждайки се по телефона на приятелка.
– Супер – получавам отсреща – но нека е в онази готината, новата сладкарница! Отдавна съм й хвърлила око.

Познато ли ти е? Убедена съм, че подобни разговори се случват често. Въпросът в такъв момент е какво ще направиш ти – ще спазиш правилото ми „далече от очите, далече от корема“ или ще се поддадеш на изкушението наречено десерт/пица/бургер и т.н. само защото някой е подметнал идеята ей-така :))

Това е и темата на днешният ми съвет:

Номер 8 – подбирай местата си за срещи!

Хайде да видим сега кой помни какво е mise-en-place и как да го приложим в собствените си кухни?

Номер 9 – заготовки…

Време е за… десерт!

Да бъде или да не бъде? Добре де, знаеш че не съм почитател на сладкото, но пък съм привърженик на идеята, че трябва да си доставяме и удоволствие с храната, затова сладкото остава.

Но, разбира се, си има правило.

Едно-единствено правило, но пък супер важно, което да спазиш, ако искаш да ядеш сладко всеки ден…

Номер 10 – яж сладкото самостоятелно!

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: