Тиквено кокосово канелено лате

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Както знаеш съм споменавала няколко пъти, че не закусвам. И до ден днешен това продължава да е тенденция, просто защото така се чувствам прекрасно и не виждам причина да променям деня си. Отделно сутрин обикновено ми е най-креативният период и ми се струва буквално загуба на ценно време да го прекарвам в приготвяне и консумация на храна. Въпреки това, от време на време се улавям, че имам желание за нещо по-различно от стандартното еспресо сутрин…

И не, не говоря за храна. По-скоро за напитки, тип храна.

И ако лятото това обикновено е перфектното време за едно свежо смути или фреш с прясно набран магданоз от градината, то в есенно-зимния сезон винаги ми се е струвало по-подходящо да се отдам на желанието с нещо топло.

Като тиквено-кокосово-канелено лате например :)))
Мммм. Вкусно, нали!

Затова днес ти предлагам поредната видео рецепта, с която се надявам да те вдъхновя да пробваш тази есенна и уханна напитка и ти. И за разлика от тиквеното лате, което продават в някои заведения, в моето наистина има тиква :))) Enjoy!

Горещо препоръчвам и да пробваш микса от подправки на Маги, който се комбинира перфектно с… всичко с тиква всъщност. Добави щипка от него на мястото на канелата, или пък заедно с нея.

И не забравяй да се върнеш отново следващата седмица, за да видиш рецептата за любимата ми домашна гранола с тиквен мус. Така де, все пак сме в сезона на тиквите :)))

P.S. И едно лично вмъкване – в следващите седмици тук ще е една идея по-лежерно и няма да има много материали, защото уча (отново!), издавам нова книга и подготвям още няколко проекта, с които се надявам да те изненадам приятно скоро.

Разкошен ден!

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: