Променяме правилата! All in ONE формулата е тук!

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Дойде и този ден! С огромно удоволствие ти представям последното ми творение – хранителната добавка шейк One! Добавка, която разработвам от 6 месеца насам с една от най-добрите лаборатории за целта в Германия и чиято роля е да ни подпомага в ежедневието да се чувстваме добре, без да се суетим и издирваме една по една всички необходими ни елементи.

Защото целта на One е семпла – да ни набави почти всичко необходимо в едно!

А за да разбереш защо изобщо се налага да приемаме добавки днес, ще цитирам Доктор Стивън Гъндри, който го резюмира изключително добре:

„Още през 1936 г, Американският сенат отчете, че качеството на почвата ни е толкова влошено, че е напълно лишено от ценни минерали и дори и хората да ядат огромни количества зеленчуци (съвременните препоръки са за прием на зеленчуци 5 пъти на ден), организмите им буквално ще гладуват за ценни вещества. Затова и подсещам пациентите си: нашите предци са яли средно 250 различни растения през годината, и тези растения са расли в супер плодородна глинеста почва. Животните, чието месо са използвали също са се хранили с тези растения. Ако си мислим, че днес можем да дубликираме огромното количество витамини, минерали и други ценни вещества, хранейки се само с 20 вида, пък били те и био, зеленчуци и плодове… Просто няма как да стане.“

Знанието, което ни дава Д-р Гъндри не е ново в нашите среди, затова и аз лично пия хранителни добавки от години насам, като постоянно надграждам и добавям нови и нови.

За съжаление, стигнах един момент, в който вкъщи заформихме нещо като шкаф пълен с добавки и тогава си казах: „Чакай малко. Какви ги вършиш? Уж си здрава, уж се грижиш за превенция на здравето си, а имаш цял шкаф с хранителни добавки вкъщи, което не звучи като за здрав човек…“

И тогава реших да намеря алтернативи на всички тези добавки – продукт, който да ги замести всичките и да е приятен за пиене, например да е шейк.

Търсенето ми на перфектния шейк се увенча с неуспех в Европа, затова започнах да поръчвам различни мулти-шейкове от САЩ, но истината е, че нито един не отговаряше на това, което търсех.

  А всъщност просто исках добавка, която да:

 • Има нормален вкус. Да не е нито твърде сладка, каквито са повечето спортни, нито твърде неприятна за пиене, каквито са повечето здравословни.
 • Да комбинира колагена с витамин С за максимално усвояване.
 • Колагенът да има приятен вкус, защото имам сериозен проблем с приема на чист колаген. Вкусът на повечето ми е честно казано твърде неприятен.
 • Да съдържа пробиотици, пребиотици, фибри и пектин в ЕДНА формула.
 • В комплекс витамините да са метилирани и то в комплект, за да не се налага да пия 3 различни добавки само с В-та. Също така В комплекс формула, която да НЕ е в хиляди проценти от дневните нужди, което в масовия случай означава, че ще изхвърля по-голяма част от нея.
 • Да има адекватни количества Д3 с К2.
 • Разбира се стандартното, на което държа – да няма глутен, соя, лактоза, захар и мая.
 • И не на последно място си задавах въпроса – защо формулата да не комбинира в себе си елементи за здраве, но и такива за красота. В крайна сметка, според мен, няма нищо лошо двете да вървят ръка за ръка, нали?

И така, след няколко опита да намеря подобна формула се отказах и реших, че като няма – значи трябва да я създам. Решението звучи логично, но реализацията не беше никак лесна.

Продуктите, които създадохме за теб:

Но накрая с правилния партньор в Германия нещата започнаха да се случват.

И днес, над 6 месеца по-късно, с огромно удоволствие ти представям ONE – творението на 2016-та година! Звездата на 2017-та!

Добавката, която променя правилата.

  Променяме правилата, добавяйки всичко в една шейк формула с вкус на касис, която не само, че е изключително приятна за пиене, а и съдържа:

 • Колаген с витамин С – за да може организмът ни да го усвоява, но и да го стимулира да произвежда повече собствен колаген, а както знаеш колагена е ключов за здравето на червата, костите, ставите и кожата.
 • 12 милиарда живи пробиотици от 8 различни щама, за сравнение повечето кисели млека на пазара имат често само 1 милиард от 1 щам, а по-добрите марки – 5 милиарда от 2-3 щама. При това пробиотиците в ONE си имат храна (пребиотици) и са microencapsulated, за да може повече от тях да оцелеят, преминавайки през солната киселина в стомаха.
 • Фибри от био чиа семена, глюкоманан, ябълки и цитруси, които играят ролята на фибри, пребиотици, пектин и инулин, като по този начин увеличават драстично положителния ефект за здравето на червата ни, а от там и за това на целия организъм. Тук важен елемент е и глюкомананът, който е нов по нашите ширини, но на Запад се шуми много се за него, като твърдения са, че помага за отслабването. Ще създам отделен материал за него, за да се запознаеш с ползите му за тялото.
 • Метилирани В комплекс витамини, както и витамините Д3, К2, С и Е.
 • В12 в комплект с алое, витамин С и пробиотици, които допринасят за максималното му усвояване и използване от организма.
 • Минерален микс от магнезий, калций, калий, цинк, желязо, селен, мед, манган и хром – което прави шейка подходящ за всички със здравословен казус, изискващ приема им.
 • Молибден, за който има тонове информация и се твърди, че помага на организма да детоксикира, помага за усвояването на желязо и така нататък. Ще направя отделен материал и за него.
 • И за разкош добавихме още алое и джинджифил, които също имат редица ползи за здравето.

И така! One вече е тук!

Надявам се да е толкова полезен и за теб, колкото е за мен! Enjoy!

One може да се поръча в моя магазин, който създадохме специално за шейка.

А за дистрибуция за магазини и поръчки на едно търсете Пламен Йорданов:
0889 203820, p.yordanov@zdravosloven.com

Илюстрации и дизайн опаковка: Александра Милева

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: