10-минутен десерт, мисията възможна

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Днес ти предлагам 2 супер бързи, лесни и невероятно вкусни рецепти за десерт. При това и двете са без глутен, млечни, ядки, яйца и изобщо… наистина са лесни и при това включват само 2-3 продукта като състав. Казах, че са лесни, нали?

И така, без да те бавя повече – десерт номер 1 (на снимката горе) е най-ефирният, лек и приятен крем, който съм яла скоро! Определено планирам да е част от постоянния ми репертоар в близките месеци :))

Кокосова пита
1 чаша кокосово мляко, от кен
2 с.л. мед (или кокосова захар)
1 ч.л. агар-агар (или желатин)

За цвят, по желание, може да се добави 1 ч.л. матча (за зелено), асай бери или боровинки (за лилаво), цвекло на прах, малини (за червено).

Кокосовото мляко се кипва на котлона.
Добавят се подсладителя и агар-а и се оставят да се разтворят.
Сместта се излива в блендер, за да се хомогенизира агар-а и се блендира за около минута на максимум.
Излива се в силиконови форми или чаши и се прибира в хладилника да стегне.
След 10-15 минути е готов. Съхранява се в хладилник.

А сега е ред и на десерт номер 2 – задължителен за Свети Валентин и за любителите на всичко с шоколад.

Шоколадов мус
100 г натурален шоколад (или 80 г шоколадова маса и 20 г мед/захар)
85 мл вода

Това е прословутият шоколадов мус на Хестън Блументал, за който има подробни инструкции в сайта на Йоана, затова ще те оставя да се запознаеш с рецептата при нея. Препоръчвам и да изгледаш това видео, за да се убедиш колко е лесна за приготвяне!

Единственият съвет от мен е да избереш натурален шоколад, който ти харесва на вкус, защото вкусът на муса ще е същият, само че една идея по-лек и нежен, заради водата. Аз лично използвах комбинацията от шоколадова маса и мед, и се получи плътен, наситено шоколадов мус.

Продуктите, които създадохме за теб:

Това беше от мен за днес! Запретвай ръкави и започни да готвиш ;))

Разкошен ден!
Надя

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: