Skip links

от любов към животните

Това е Хана. Хана е осиновена и живее с нас от 3 месеца насам.

Но както в приказките, нека започнем с… Имало едно време две изхвърлени кученца, мъжко и женско. Мъжкото било прибрано веднага от някой търсещ си пазач за къщата на село. Женското обаче останало на улицата. Женските никой не ги иска, поне не и на село. Имало обаче и едно 10-годишно момченце, Пепи. Пепи обича животните. Светът му се върти около тях, гледа ги, обича ги, храни ги, дори и когато са бездомни и никой друг не ги иска. Пепи видял малкото женско кученце на улицата и започнал да му носи храна. Постепенно женското кученце се примъквало след Пепи и започнало да живее на неговата улица. Пепи е комшийчето, което живее до нас.

Когато видях Хана за първи път, тя беше хилаво кученце, на което му се четяха ребрата. Лежеше свита на улицата и отвреме на време ставаше, за да се радва на преминаващите хора. В продължение на седмица ставах сутрин, мислейки си къде е кученцето, дали отново спи пред врата, какво да и дам да яде…

Така и не разбрах кой кого избра, тя нас или ние нея, но Хана остана да спи пред нашата врата. Винаги ще помня първите дни, плахостта с която пристъпваше все по-навътре и навътре в двора на къщата. Първо метър, после още два. Отне и две седмици да се осмели да огледа задния двор и поне месец, за да надникне в къщата. Днес Хана е част от нашето семейство. Тя е най-любвеобилното, умно, добро и послушно куче на света или поне е послушна когато поиска.

Хана обаче не е изключение. Улиците на София са пълни с бездомни кучета, които търсят своя дом, уют и топлина. За щастие, има организации, които им ги дават. Animal Rescue Sofia е една от тях и те се нуждаят от нов приют. Място за тези изоставените кученца. Място, където има кой да ги гушне, целуне, да ги нахрани, излекува и да си поиграе с тях. За да помогнеш не е задължително да си взимаш кученце за в къщи, можеш и само да дариш. Едно кафе, една книга, една вечеря, колкото можеш. От любов към животните.

Повече подробности за кампанията на Animal Rescue Sofia има тук.

Искаш да си здрав и да се чувстваш добре?

Абонирай се тук за седмичната си доза експертни съвети и вдъхновение.