от любов към животните

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Това е Хана. Хана е осиновена и живее с нас от 3 месеца насам.

Но както в приказките, нека започнем с… Имало едно време две изхвърлени кученца, мъжко и женско. Мъжкото било прибрано веднага от някой търсещ си пазач за къщата на село. Женското обаче останало на улицата. Женските никой не ги иска, поне не и на село. Имало обаче и едно 10-годишно момченце, Пепи. Пепи обича животните. Светът му се върти около тях, гледа ги, обича ги, храни ги, дори и когато са бездомни и никой друг не ги иска. Пепи видял малкото женско кученце на улицата и започнал да му носи храна. Постепенно женското кученце се примъквало след Пепи и започнало да живее на неговата улица. Пепи е комшийчето, което живее до нас.

Когато видях Хана за първи път, тя беше хилаво кученце, на което му се четяха ребрата. Лежеше свита на улицата и отвреме на време ставаше, за да се радва на преминаващите хора. В продължение на седмица ставах сутрин, мислейки си къде е кученцето, дали отново спи пред врата, какво да и дам да яде…

Така и не разбрах кой кого избра, тя нас или ние нея, но Хана остана да спи пред нашата врата. Винаги ще помня първите дни, плахостта с която пристъпваше все по-навътре и навътре в двора на къщата. Първо метър, после още два. Отне и две седмици да се осмели да огледа задния двор и поне месец, за да надникне в къщата. Днес Хана е част от нашето семейство. Тя е най-любвеобилното, умно, добро и послушно куче на света или поне е послушна когато поиска.

Хана обаче не е изключение. Улиците на София са пълни с бездомни кучета, които търсят своя дом, уют и топлина. За щастие, има организации, които им ги дават. Animal Rescue Sofia е една от тях и те се нуждаят от нов приют. Място за тези изоставените кученца. Място, където има кой да ги гушне, целуне, да ги нахрани, излекува и да си поиграе с тях. За да помогнеш не е задължително да си взимаш кученце за в къщи, можеш и само да дариш. Едно кафе, една книга, една вечеря, колкото можеш. От любов към животните.

Повече подробности за кампанията на Animal Rescue Sofia има тук.

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: