ароматите на зимата – топъл шоколад

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

ароматите на зимата - топъл шоколад

С идване на студеното време все повече се заседяваме в къщи – тук е топло, уютно и любимите ни хора са около нас. Това обаче, което ни показва безкомпромисно, че е време за празнуване са ароматите. Домашни сладки се редуват с лек аромат на шоколад, топъл хляб с бадемово мляко с канела, мириса на запалени дърва в камините из селото…

За последната седмица вкусовете и ароматите се редуваха един след друг, докато не стигнах до най-добрата комбинация от напитки, които минават с мен през деня и поддържат вкусовите ми рецептори в постоянна наслада. Сутринта започва със силно късо еспресо, 100% арабика, специална селекция, чийто аромат изпълва къщата и ни събужда за секунди. Денят минава под мотото “чай за всички” и миризмите на различни плодове и стръкове трева се носят от стая в стая. А следобяда редом с любимия ми десерт е време за кратка почивка и чаша топъл шоколад. Лешников, разбира се.

cacao-milk-2

За топлия шоколад ще ти трябват:
1 чаша домашно лешниково мляко
2 ч.л. натурално какао на прах
1 ч.л. кленов сироп или подсладител по твой вкус
канела, ванилия и чили, по желание
хубава книга, уютна завивка и удобно кресло :)))

Ако не използваш лешниково мляко, а друг вид ядково, рецептата трябва да се промени и какао-то да се замени с шоколад, защото тайната е в лешниците…

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: