тиквен мус със сърцевина от смокини и орехи

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

тиквен мус със сърцевина от смокини и орехи

Сезонът на тиквата може и да е към края си, но аз определено не съм готова да се сбогувам с нея. За последния месец тиквата беше неизменна част от ежедневието ми, като я добавях в смутита, овесени ядки, супи, салати и най-различни десерти. Фаворит обаче е и си остава тиквеният ми мус, който всеки път има нова добавка, която да му придаде леко различен вкус.

Мусът, който ти предлагам днес е със сърцевина от смокини и орехи. Наподобява суров тиквен пай и може да се подсене по няколко различни начина. Микса от смокини и орехи може да се положи на дъното на чашата, за да стои като основа, а можеш да го добавиш и в центъра, за да загребваш малко от него с всяка хапка. Да, знам, че тиква и смокини звучи странно, но се оказа вкусно, засищащо и интересно. Пробвай, може да хареса и на теб!

pumpkin-mousse-4

Тиквен мус
Тиква
Кокосово масло или гхи
Мед, агаве или кленов сироп

Свари тиквата във вода докато омекне.
Остави леко да изстине и добави в кухненския робот с малко от водата, в която се е варила. Добави маслото и подсладителя, на вкус. Миксирай добре и прехвърли в малки чаши.

Смокини с орехи
1 чаша сушени смокини
1/2 чаша орехи
малко орехово мляко или вода

Добави всичко в кухненския робот и миксирай докато не се получи финна хомогенна смес, ако е много гъсто добави малко орехово мляко или вода на работещ блендер. Прехвърли в стъклен буркан и съхранявай в хладилник.

pumpkin-mousse-2

Сглобяване:
Изсипи няколко лъжици тиквен мус в чашите. С помощта на 2 лъжици вземи от крема със смокини и добави в центъра на чашата. Допълни с тиквен мус, докато покриеш смокините. Съхранявай в хладилник.

pumpkin-mousse-3

Продуктите, които създадохме за теб:

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: