тиквен мус със сърцевина от смокини и орехи

тиквен мус със сърцевина от смокини и орехи

Сезонът на тиквата може и да е към края си, но аз определено не съм готова да се сбогувам с нея. За последния месец тиквата беше неизменна част от ежедневието ми, като я добавях в смутита, овесени ядки, супи, салати и най-различни десерти. Фаворит обаче е и си остава тиквеният ми мус, който всеки път има нова добавка, която да му придаде леко различен вкус.

Мусът, който ти предлагам днес е със сърцевина от смокини и орехи. Наподобява суров тиквен пай и може да се подсене по няколко различни начина. Микса от смокини и орехи може да се положи на дъното на чашата, за да стои като основа, а можеш да го добавиш и в центъра, за да загребваш малко от него с всяка хапка. Да, знам, че тиква и смокини звучи странно, но се оказа вкусно, засищащо и интересно. Пробвай, може да хареса и на теб!

pumpkin-mousse-4

Тиквен мус
Тиква
Кокосово масло или гхи
Мед, агаве или кленов сироп

Свари тиквата във вода докато омекне.
Остави леко да изстине и добави в кухненския робот с малко от водата, в която се е варила. Добави маслото и подсладителя, на вкус. Миксирай добре и прехвърли в малки чаши.

Смокини с орехи
1 чаша сушени смокини
1/2 чаша орехи
малко орехово мляко или вода

Добави всичко в кухненския робот и миксирай докато не се получи финна хомогенна смес, ако е много гъсто добави малко орехово мляко или вода на работещ блендер. Прехвърли в стъклен буркан и съхранявай в хладилник.

pumpkin-mousse-2

Сглобяване:
Изсипи няколко лъжици тиквен мус в чашите. С помощта на 2 лъжици вземи от крема със смокини и добави в центъра на чашата. Допълни с тиквен мус, докато покриеш смокините. Съхранявай в хладилник.

pumpkin-mousse-3

Всяка информация публикувана на тази интернет страница и в предлаганите на нея книжни издания служи само и единствено за обогатяване на общата култура на читателите. Същата нито цели, нито може да бъде възприемана, нито използвана от когото и да било като предписание/я, препоръка/и, съвет/и към което/които и да било лице/а за постигане на благоприятно въздействие върху индивидуалното здраве на лице/а без консултация с лекуващ лекар - специалист.

Още публикации:

Искаш да си здрав и да се чувстваш добре?

Абонирай се тук за седмичната си доза експертни съвети и вдъхновение.