приютът на отец Иван

приютът на отец Иван

Нови хан е популярно място напоследък… и не само заради това, че за последните години тук снимаха вип, биг и всички останали брадъри, а и заради една друга по-малко публична, но все така добре позната местна забележителност – църквата и приюта построен около нея на отец Иван.

shelter-13

shelter-6

Реших да прекарам известно време там, да си поговоря с хората, да видя децата, да се срещна с отец Иван, да им занеса нещо, от което имат нужда и да разбера какво искат… Имах идея за Коледна елха с играчки, освен необходимата храна, за която така или иначе всички се сещаме в момента. Оказа се, че имат 2, големи и претрупани от играчки елхи.

shelter-8

Няколко дни вече се чудя дали да пиша за приюта или не, най-вече защото съм със смесени чувства и мисля, че всеки който прекара там повече от 5 минути би бил с такива, просто защото виждаш всички палитри на хората събрани на куп – и добрите, и отзивчивите, и тези, които живота е научил да не бъдат такива. Но по-важното в случая е едно… там наистина живеят добри хора и деца, които имат нужда от нашата помощ и не само по Коледа…

shelter-11

shelter-9

shelter-5

shelter-12

Чух различни истории докато бях там. Срещнах се с интелигентни и умни деца. Тази за отец Димитър обаче обещах да споделя. Това на снимката долу е отец Димитър. Историята му е толкова интересна, че според него, ако някой реши да я опише в книга ще се получи бестселър :)) Отец Димитър извън интересната си история ме помоли горещо да напиша, че освен реалната храна и дрехите, те имат нужда и от духовна такава. Говореше за книги, компютри и интернет, за да може словото им да стига и до другите, а те да виждат и чуждото.

Затова, ако твоята фирма има стари компютри, които не са ви нужни, ако си притежател на таблет, който залежава и събира прах на някой рафт – тези деца и възрастни ще са ти вечно благодарни, че ги споделяш с тях…

shelter-4

Всяка информация публикувана на тази интернет страница и в предлаганите на нея книжни издания служи само и единствено за обогатяване на общата култура на читателите. Същата нито цели, нито може да бъде възприемана, нито използвана от когото и да било като предписание/я, препоръка/и, съвет/и към което/които и да било лице/а за постигане на благоприятно въздействие върху индивидуалното здраве на лице/а без консултация с лекуващ лекар - специалист.

Още публикации:

Искаш да си здрав и да се чувстваш добре?

Абонирай се тук за седмичната си доза експертни съвети и вдъхновение.