приютът на отец Иван

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

приютът на отец Иван

Нови хан е популярно място напоследък… и не само заради това, че за последните години тук снимаха вип, биг и всички останали брадъри, а и заради една друга по-малко публична, но все така добре позната местна забележителност – църквата и приюта построен около нея на отец Иван.

shelter-13

shelter-6

Реших да прекарам известно време там, да си поговоря с хората, да видя децата, да се срещна с отец Иван, да им занеса нещо, от което имат нужда и да разбера какво искат… Имах идея за Коледна елха с играчки, освен необходимата храна, за която така или иначе всички се сещаме в момента. Оказа се, че имат 2, големи и претрупани от играчки елхи.

shelter-8

Няколко дни вече се чудя дали да пиша за приюта или не, най-вече защото съм със смесени чувства и мисля, че всеки който прекара там повече от 5 минути би бил с такива, просто защото виждаш всички палитри на хората събрани на куп – и добрите, и отзивчивите, и тези, които живота е научил да не бъдат такива. Но по-важното в случая е едно… там наистина живеят добри хора и деца, които имат нужда от нашата помощ и не само по Коледа…

shelter-11

shelter-9

shelter-5

shelter-12

Продуктите, които създадохме за теб:

Чух различни истории докато бях там. Срещнах се с интелигентни и умни деца. Тази за отец Димитър обаче обещах да споделя. Това на снимката долу е отец Димитър. Историята му е толкова интересна, че според него, ако някой реши да я опише в книга ще се получи бестселър :)) Отец Димитър извън интересната си история ме помоли горещо да напиша, че освен реалната храна и дрехите, те имат нужда и от духовна такава. Говореше за книги, компютри и интернет, за да може словото им да стига и до другите, а те да виждат и чуждото.

Затова, ако твоята фирма има стари компютри, които не са ви нужни, ако си притежател на таблет, който залежава и събира прах на някой рафт – тези деца и възрастни ще са ти вечно благодарни, че ги споделяш с тях…

shelter-4

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: