Зимата идва! Затвори ли бурканите?

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Днес само подсещам набързо с едно кратко и свежо видео, че идва сезона на бурканите :)))

И, разбира се, не е зле да си затвориш няколко с лютеница, ето и линк към тайната рецепта за лютеница на мама, ако се чудиш кое как.

Както и ПОНЕ няколко буркана с диво ферментирали зеленчуци, за които тук има поредица от статии, сред които:
– ферментация или какво най-вероятно НЕ правиш за здравето си;
– за пробиотиците и разликите между маринован и ферментирал;
– ролята на солта в дивата ферментация;
– дива ферментация на различни зеленчуци;
и много други.

image

А ако искаш да минеш на следващо ниво с пробиотичните храни скоро на български ще се появи и една от много добрите книги по темата – „Пробиотични напитки“ на Джилуя Малър, където се разкриват тайните на двойната ферментация, джинджифиловата бира и дори има подробни инструкции за реджувелак (ферментирала напитка от киноа, ориз, ръж, овес, елда и т.н.!)

P.S. В момента книгата е на предварителна продажба и с намалена цена ;))

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: