Днес само подсещам набързо с едно кратко и свежо видео, че идва сезона на бурканите :)))
И, разбира се, не е зле да си затвориш няколко с лютеница, ето и линк към тайната рецепта за лютеница на мама, ако се чудиш кое как.
Както и ПОНЕ няколко буркана с диво ферментирали зеленчуци, за които тук има поредица от статии, сред които:
– ферментация или какво най-вероятно НЕ правиш за здравето си;
– за пробиотиците и разликите между маринован и ферментирал;
– ролята на солта в дивата ферментация;
– дива ферментация на различни зеленчуци;
и много други.
А ако искаш да минеш на следващо ниво с пробиотичните храни скоро на български ще се появи и една от много добрите книги по темата – „Пробиотични напитки“ на Джилуя Малър, където се разкриват тайните на двойната ферментация, джинджифиловата бира и дори има подробни инструкции за реджувелак (ферментирала напитка от киноа, ориз, ръж, овес, елда и т.н.!)
P.S. В момента книгата е на предварителна продажба и с намалена цена ;))