приказна крем супа с лилави картофи

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Един от зеленчуците, който обожавам, заради наситеният му цвят зимно време е лилавият картоф, защото няма нищо по-стоплящо от малко цвят зимно време в чинията пред нас, нали :))

Лилавите картофи са супер богати на антиоксиданти, фитонутриенти и фибри – елементи, които в комплект се грижат за красотата ни и какво ли още не. Може да прочетеш за ползите от лилавия картоф тук.

Лилава крем супа
4 лилави картофа
2 резена лилаво зеле
1 глава лук
1 ч.л. гхи
каменна сол на кристали
костен бульон и/или изворна вода

Екстри
пресен корен джинджифил, на вкус
снежен крем от бял лук, на вкус

Декорация
краставица нарязана на ленти
пъдпъдъчи яйца
ядливи цветя
микрозеленолистни

Нарежи всички зеленчуци, за да са ти под ръка.
Запечи за около 3-5 мин лука с малко гхи.
Добави картофите, зелето, солта, бульона и водата, колкото да покриеш зеленчуците.
Готви на бавен огън, нека къкри леко за около 30-40 минути.
Когато супата е готова добави настърганият джинджифил.
И на финала – пасирай всичко на крем супа и поднеси топла с крем от бял лук и декорация.

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: