снежен крем от бял лук

Когато говорим за крем супа към нея неизменно върви и нещо, което да й се добави директно преди сервиране, за да я направи по-вкусна, по-богата и изобщо по… И това нещо обикновено е сметана.

Както знаеш обаче, аз, както и над 60% от хората по света сме нетолерантни към лактоза, затова сметана не е добър вариант за здравословен обяд, особено такъв, който се консумира често, като супата. Затова винаги съм била в търсене на перфектния заместител и днес с огромно удоволствие ти го представям.

Перфектният заместител на сметаната в супите е кремът от бял лук, при това е по-вкусен дори от самата сметана! Да, да, напълно сериозно говоря. Пробвай задължително!

Крем от бял лук
3-4 глави бял лук с люспите се запичат във фурната на 200 градуса за 45 минути.
Оставят се да изстинат леко и се обелват.
След това се блендират с малко зехтин, сол, лимонов сок, вода и подправки на вкус до финна консистенция на крем.

Съхранява се в хладилник до 7 дни.
Може да запечеш повече лук и да го съхраняваш в камерата, или да запазиш директно соса в камерата в малки пакетчета или замразени като кубчета лед.

Рецептата е от тук, където може да видиш и видео за приготвянето на крема.

Всяка информация публикувана на тази интернет страница и в предлаганите на нея книжни издания служи само и единствено за обогатяване на общата култура на читателите. Същата нито цели, нито може да бъде възприемана, нито използвана от когото и да било като предписание/я, препоръка/и, съвет/и към което/които и да било лице/а за постигане на благоприятно въздействие върху индивидуалното здраве на лице/а без консултация с лекуващ лекар - специалист.

Още публикации:

Искаш да си здрав и да се чувстваш добре?

Абонирай се тук за седмичната си доза експертни съвети и вдъхновение.