снежен крем от бял лук

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Когато говорим за крем супа към нея неизменно върви и нещо, което да й се добави директно преди сервиране, за да я направи по-вкусна, по-богата и изобщо по… И това нещо обикновено е сметана.

Както знаеш обаче, аз, както и над 60% от хората по света сме нетолерантни към лактоза, затова сметана не е добър вариант за здравословен обяд, особено такъв, който се консумира често, като супата. Затова винаги съм била в търсене на перфектния заместител и днес с огромно удоволствие ти го представям.

Перфектният заместител на сметаната в супите е кремът от бял лук, при това е по-вкусен дори от самата сметана! Да, да, напълно сериозно говоря. Пробвай задължително!

Крем от бял лук
3-4 глави бял лук с люспите се запичат във фурната на 200 градуса за 45 минути.
Оставят се да изстинат леко и се обелват.
След това се блендират с малко зехтин, сол, лимонов сок, вода и подправки на вкус до финна консистенция на крем.

Съхранява се в хладилник до 7 дни.
Може да запечеш повече лук и да го съхраняваш в камерата, или да запазиш директно соса в камерата в малки пакетчета или замразени като кубчета лед.

Рецептата е от тук, където може да видиш и видео за приготвянето на крема.

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: