липсващото звено – хранене за здраве, младост и красота

Живеем във времена, в които човек като Дейв Аспрей (създателят на bulletproof манията) твърди, че ще живее до 180 годишна възраст. Времена, в които можеш да изглеждаш като Джейн Фонда на 79, при това да работиш активно и да демонстрираш завидно тяло на червения килим. Времена, в които привидно всичко е възможно…

Въпросът на деня обаче не е мога ли да бъда Джейн Фонда, когато навърша 80 и ще доживея ли до 100. Въпросът на деня е КАК и ЗАЩО на някои хора им се получава, а на други – не. Само въпрос на гени ли е или има и още нещо?

И можем ли и всички НИЕ да изглеждаме млади и красиви и на доста под реалната си възраст с натурални средства. Може ли бръчките ни да са по-малко, кожата ни да е по-сияйна, да имаме енергия от сутрин до вечер и се радваме на живота с пълни шепи?

И истината е, че днес, науката е напреднала достатъчно, за да знаем, че има определени фактори, които биха могли да ни помогнат и ние да сме тези хора. Като хубавата храна, движението, сънят, липсата на стрес и т.н. Но реално, в масовия случай, ние все още не знаем ЗАЩО тези фактори влияят и на младостта.

И тук се намесва изследването на биолога, психолог и Нобелов лауреат Елизабет Блекбърн и психолога Елиса Епел, които хвърлят светлина върху въпросното „защо“ в новата си книга Ефектът на теломерите.

Според тях (и редица други изследователи) теломерите са липсващото звено – ключът към вечната младост.

Теломери е името на окончанията на хромозите, които играят ролята на „защитни калпачета“ в нашите ДНК вериги и които защитават клетките от преждевременно стареене. Защо са важни ли? Защото оказва се, че дължината им е право-пропорционална на стареенето и здравето – по-дългите теломери означават младост, а по-късите – стареене. При това теломерите са важни не само за красота, а и най-вече за удължаване на годините, в които сме здрави и пълноценни.

Теломерите се изследват активно в последните 30 години (като дори и НАСА се включи в надпреварата) и вече знаем, че дължината им (респективно здравето и красотата) могат да бъдат запазени с помощта на някои фактори.

Кои? Научи в новата ми безплатна програма, в която събрах всичко научено през последните години по темата теломери & хранене за здраве и красота. Програма, по която работя от няколко месеца насам и специално за нея разработих и снимах 30 различни рецепти, които да ти помогнат да постигнеш ефекта, за който всички мечтаем – младост и красота.

Програмата е тук – липсващото звено – хранене за здраве, младост и красота.

Всяка информация публикувана на тази интернет страница и в предлаганите на нея книжни издания служи само и единствено за обогатяване на общата култура на читателите. Същата нито цели, нито може да бъде възприемана, нито използвана от когото и да било като предписание/я, препоръка/и, съвет/и към което/които и да било лице/а за постигане на благоприятно въздействие върху индивидуалното здраве на лице/а без консултация с лекуващ лекар - специалист.

Още публикации:

Искаш да си здрав и да се чувстваш добре?

Абонирай се тук за седмичната си доза експертни съвети и вдъхновение.