липсващото звено – хранене за здраве, младост и красота

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Живеем във времена, в които човек като Дейв Аспрей (създателят на bulletproof манията) твърди, че ще живее до 180 годишна възраст. Времена, в които можеш да изглеждаш като Джейн Фонда на 79, при това да работиш активно и да демонстрираш завидно тяло на червения килим. Времена, в които привидно всичко е възможно…

Въпросът на деня обаче не е мога ли да бъда Джейн Фонда, когато навърша 80 и ще доживея ли до 100. Въпросът на деня е КАК и ЗАЩО на някои хора им се получава, а на други – не. Само въпрос на гени ли е или има и още нещо?

И можем ли и всички НИЕ да изглеждаме млади и красиви и на доста под реалната си възраст с натурални средства. Може ли бръчките ни да са по-малко, кожата ни да е по-сияйна, да имаме енергия от сутрин до вечер и се радваме на живота с пълни шепи?

И истината е, че днес, науката е напреднала достатъчно, за да знаем, че има определени фактори, които биха могли да ни помогнат и ние да сме тези хора. Като хубавата храна, движението, сънят, липсата на стрес и т.н. Но реално, в масовия случай, ние все още не знаем ЗАЩО тези фактори влияят и на младостта.

И тук се намесва изследването на биолога, психолог и Нобелов лауреат Елизабет Блекбърн и психолога Елиса Епел, които хвърлят светлина върху въпросното „защо“ в новата си книга Ефектът на теломерите.

Според тях (и редица други изследователи) теломерите са липсващото звено – ключът към вечната младост.

Теломери е името на окончанията на хромозите, които играят ролята на „защитни калпачета“ в нашите ДНК вериги и които защитават клетките от преждевременно стареене. Защо са важни ли? Защото оказва се, че дължината им е право-пропорционална на стареенето и здравето – по-дългите теломери означават младост, а по-късите – стареене. При това теломерите са важни не само за красота, а и най-вече за удължаване на годините, в които сме здрави и пълноценни.

Теломерите се изследват активно в последните 30 години (като дори и НАСА се включи в надпреварата) и вече знаем, че дължината им (респективно здравето и красотата) могат да бъдат запазени с помощта на някои фактори.

Кои? Научи в новата ми безплатна програма, в която събрах всичко научено през последните години по темата теломери & хранене за здраве и красота. Програма, по която работя от няколко месеца насам и специално за нея разработих и снимах 30 различни рецепти, които да ти помогнат да постигнеш ефекта, за който всички мечтаем – младост и красота.

Програмата е тук – липсващото звено – хранене за здраве, младост и красота.

Продуктите, които създадохме за теб:

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: