2-та най-ценни урока & рожден ден

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Надя Петрова

Днес навършвам 42 и ми е време за мъдрости, затова искам да споделя с теб 2-та най-ценни урока, които получих от моето семейство и които ми помогнаха да съм жената, която познаваш днес. Надявам се да са полезни и за теб.

Няма “не мога”, има “не искам”

Първият идва от брат ми, който докато растях постоянно ми повтаряше: няма “не мога”, има “не искам”. Всеки път, когато ме караше да направя нещо, което ме изкарваше от зоната ми на комфорт и аз стандартно казвах: не мога. (За който не знае – брат ми е с 14 години по-голям от мен и доста често ме изкарваше от зоната ми на комфорт. Мисля, че той ме научи да живея постоянно извън нея и това също е огромен подарък за мен.)

А разликата между „не мога“ и „не искам“ е семпла и силна. В повечето случаи, “не мога” те позиционира като жертва, като слаб човек, като някой, който не може да се справи и не владее времето, енергията и живота си. А “не искам” е позиция на силата и контрола, на човека, който владее положението и живота си, но е решил, че няма време и желание за още нещо.

Затова спри да казваш “не мога” и го замени със силното “не искам”, защото всичко в този живот е избор. А изборът е твой, контролът е в теб, you are the one IN CHARGE. Ти си на 100% отговорен за живота си.

ТИ можеш всичко

Вторият урок е от майка ми, която от малка до днес, винаги когато говори за мен казва: “Надя може всичко” и никога не се притеснява за мен, защото искрено вярва в думите си.

И аз израстнах, вярвайки че мога всичко. А това е безценно. Защото днес няма сфера на дейност, умение или нещо друго, което да ме спре. Защото аз вярвам, че ще се справя. С всичко, което животът ми поднесе. С всичко, което реша да направя. С всичко, с което се заема, независимо дали е да се науча да снимам, да пиша, да овладея нов език или да захвана нова професия на 30 (както стана с нутриционистиката) и нов бизнес на 40 (бутилките ONEconic).

Защото знам, че мога и ще се справя.

Повярвай и ти 🙌🏻
И помни, че няма “не мога”, има “не искам” 💗
You are the one IN CHARGE.

P.S. По традиция, която започнах на миналия си рожден ден, днес споделям и актуално селфи, правено с телефон, тази седмица. Няма кой знае каква обработка и не е перфектно, защото и аз не съм. Но ми се иска да покажа, че с добра грижа за себе 42 е само началото, и най-хубавото тепърва предстои :)))

Продуктите, които създадохме за теб:

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: