Бумерангът на радостта…

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Nadia Christmas

Мислех да не публикувам повече материали до края на годината, но тези дни прочетох този текст и много, много ми се прииска да го споделя с теб. Защото е нещо прекрасно, което да се подсещаме всеки ден и сега е най-подходящият момент да започнем :)))

Текстът е на Деян Петров, мъжът, който беше до мен през последните 15 години. Прочети го, после го прочети отново и го сподели – с близки, с приятели, със света:

***
„Един ден в непринуден разговор – една много скъпа за мен приятелка ми сподели: “радостта – тя е важната, тя се крие в деня, а щастието – къде е?… Ей там някъде в далечината…”

Първоначално тези нейни думи стремглаво прелетяха през главата ми и като че ли се изгубиха в безкрая… за да се завърнат няколко мига по–късно… като бумеранг. И засъбаряха стени – стени без прозорци, стени без врати, стени… за които дори не подозирах. И нахлу светлина, и светлината разкри път:

***
Изпълни дните си с радост. И я откривай всеки ден, помни, че много често тя се крие в най–малките неща – в слънчевата утрин, в погледа на любимия, в уханието на първото кафе за деня, в прекараните мигове със скъпи за нас хора…

Ненапразно наблягам на радостта, а не на щастието – защото щастието всички го гоним, преследваме и къде е то – “там някъде в далечината”. Отнема ни дни, седмици, месеци, понякога години (зависи какво точно щастие сме си пожелали) да го доближим и когато го достигнем – какво? Вече искаме нещо различно, нещо съвсем друго би ни донесло… щастие. И хайде пак отначало. А животът си тече.

А радостта – тя е тук всеки ден. И представи си само – всеки ден да преживяваме дори само по веднъж радост – колко хубав става животът. Тогава не е ли тя по–важната?!

Научи се да я откриваш, това ще ти помогне да оценяваш нещата в живота си и ще породи едно изконно важно чувство – благодарността. А когато добавиш към нея и Вярата – границата вече ще бъде отвъд хоризонта. И нищо добро няма да е невъзможно. Дерзай.

***
Мечтай, лудо мечтай и не събирай крилете за прекалено дълго. Летенето изисква практика. И постоянство. Не спирай да мечтаеш – това е може би най–опасното нещо, което бихме могли да си причиним. И не разрешавай на никого да го прави с теб. Но и ти внимавай с чуждите мечти.

Бъди влюбен – в живота, в човека до теб, във Вечността.

И имай Вяра. И живей с нея, чрез нея и за нея. Тя е мостът към Вечността.

И знай, че всичко ще бъде наред. Ти само не пести сили. И прогони страха. Изхвърли предразсъдъците – те са нечии чужди граници, не твоите. Ако познаеш твоите – чудесно – ще можеш да ги надскочиш. И ще го правиш повече от веднъж.

И за финал – да ти припомня: Най-доброто тепърва предстои.“

Деян Петров

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: