Личните ми резултати от лазерна епилация

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

В началото на тази година споделих тук, че реших да се откажа трайно от досадното бръснене и кола-масла и се подложих на лазерна епилация на цяло тяло.

Публикувах и интервю с Д-р Трачева от BodyAestethics по темата, което горещо препоръчвам да прочетеш тук, както и обещание да споделя резултатите си, когато завърша целия курс от процедури.

Е, междувременно се случи COVID-19, затвориха страната, както и BodyAestethics, след това реших да прекарам по-голяма част от лятото извън София и така и не завърших пълният пакет от процедури на различните зони.

А когато говорим за лазерна епилация, сезоните имат значение. Според Д-р Трачева от BodyAestethics, най-доброто време за лазерна епилация започва сега – есента и зимата, защото НЕ бива зоните да се излагат на слънце. Така че, ако решиш да ги започнеш сега, ще се наслаждаваш на гладка като коприна кожа още следващото лято.

Откъде знам ли… при мен се получи точно така! А сега, обещанието си е обещание, затова днес споделям колко от тях направих и какви резултати имам…

И така, до момента имам направени:
Лазерна епилация на зона мишници – 4 процедури
Лазерна епилация на зона интим – 5 процедури
Лазерна епилация на зона крака – 3 процедури

Резултати

А резултатите ми са повече от впечатляващи! Но, за да съм максимално полезна, ще споделя ефекта от процедурите зона по зона.

Зона мишници имаше невероятен резултат още след първата процедура. Това беше първото, което направих и след него моментално взех решението, че искам всичко! След втората растежа спря почти напълно и вече се чудех дали да правя още, но продължих само защото ходех за другите зони и комбинирах процедурите.

На 4-та завършена процедура, в момента, напълно съм забравила, че там някога е имало нещо… Беше истинско блаженство лятото, пожелавам го искрено на всеки :))

Зона интим се оказа най-предизвикателната от всички, поне при мен. За да ме разбереш, ще разделя зоната на 2 – горна и долна част. Горната е видимата интим зона, когато се погледна в огледалото в анфас и тя е със супер резултати. На практика, не мисля, че има нужда от още процедури.

Продуктите, които създадохме за теб:

Долната зона, обаче, реши да не се дава лесно и при нея със сигурност ще се наложи да завърша пълният пакет от 6 процедури по-скоро.

Реално, след 3-тата процедура се ходи едва когато има видим растеж, което може да отнеме 2 месеца, но може да отнеме и 5-6… Моята последна процедура беше преди седмица, така че все още не знам кога ще направя 6-та, уговорката ни е да е по моя преценка.

И зона крака е с резултатите на мишници – феноменален ефект! За цяло лято, при завършени 2 процедури, се наложи да си обръсна краката само 2 пъти. А сега след 3-тата може и да не се наложи повече… Разбира се, ще довърша процедурите, но няма да е скоро, просто защото няма нужда.

И едно супер важно уточнение – резултатите зависят от лазера, който се използва и експертността на екипа, който работа с него, а в BodyAestethics са истински професионалисти и им се доверявам не за първи път. Ако подробностите са ти интересни, подсещам отново за тази публикация, където са обяснени разликите между видовете лазери и много друга ценна информация.

Струва ли си?

Откакто започнах, редовно получавам един и същи въпрос: “Струва ли си?”

Според мен – твърдо ДА. Това е едно от най-добрите ми решения, ever!

Но това не е всичко, добре е да помним и че лазерът е най-щадящият природата вариант на обезкосмяване. За разлика от бръсненето, кола маската и личните уреди за обезкосмяване, с една машина могат да обезкосмят хиляди хора, а тя няма еднократни консумативи. С лазера, който използват BodyAestethics дори не се използва контактен гел, както е при много други модели лазерни апарати.

И понеже сме в ситуация на COVID-19 това, че BodyAestethics имат най-бързия лазер в света, има още една добавена стойност – като клиенти прекарваме много кратко време в кабинета. За малки зони като мишници продължителността е около 5 минути с подготовката и почистването, а за цяло тяло – малко повече от час при жените, например.

За справка – при мен 3-те зони отнемат точно 30 минути.

COVID-19 среда

И понеже засегнахме COVID-19, преди да те оставя днес, искам да споделя и още една тема, която може би притеснява мнозина от вас – COVID-19 обстановката и мерките, които се взимат в различните салони.

Предвид факта, че посетих лично BodyAestethics преди седмица и останах искрено впечатлена от противоепидемиологичните мерки при тях, искам да ги споделя и тук. От едната страна, за да вземеш по-адекватно решение за себе си и да си спокойна, ако решиш да ги посетиш. А от друга – за да дам пример как се прави.

1. При тях пространството е доста голямо, което в момента се оказва много важно, като 4-те им кабинета са разположени на повече от 280 квадратни метра.

2. Освен това, часовете на клиентите НЕ се засичат, но ако случайно това се случи, клиентите изчакват на много голямо разстояние помежду си в постоянно проветрявано (на всеки кръгъл час по 15 минути) и много голямо помещение.

3. Освен климатизация, имат вентилация във всеки кабинет, която е направена така, че да може да работи по време на самите процедури и през цялото време да извежда въздуха от кабинетите. Това спомага въздухът в помещенията постоянно да се сменя.

4. Използват специална бактерицидна лампа между процедурите във всеки кабинет, която унищожава вирусните аерозоли и всички бактерии във въздуха. След нейното използване отново проветряват.

5. Дезинфекцират абсолютно всички повърхности след всяко посещение на клиент – звънците, дръжките на вратите, мебелите в чакалнята и кабинетите. Дезинфекцират и всеки клиент, който влиза при тях, лично :))

6. Стерилизират всички многократни части на апаратите, които използват, в стерилизатор и използват еднократни чаршафи, маски, калцуни, ръкавици, самобръсначки, криолистове, приставки за процедурите за лице.

7. Впечатли ме и факта, че се стремят да имат екологичен подход в тази ситуация на засилена употреба на еднократни предпазни средства и изхвърлят еднократните ръкавици, калцуни и всички отпадъци разделно, рециклират всичко, което могат, събират капачки от бутилките, които се налага да използват, имат машина за филтриране на вода вместо машина с пластмасови туби.

8. Предлагат и възможност за заплащане с безконтактна карта на рецепция или заплащане през сайта им, така че да се ограничи размяната на банкноти, за които се смята, че могат да задържат вируса около 28 дни.

И още нещо, което ме впечатли силно при тях – за наше спокойствие, са създали специални условия за използване на предплатени пакети или процедури.

Тоест, при възникване на форсмажорни обстоятелства, които не позволяват да извършват процедури, сроковете, в които предплатените услуги са валидни, се удължават с толкова време, колкото е необходимо. Например – след извънредното положение, обявено на 13 март 2020г., те извършиха абсолютно всички предплатени процедури за всички клиенти, без значение от крайния срок за тяхното използване.

Това беше от мен за днес!

Разкошен ден,
Надя

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: