крем супа от броколи и карфиол

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

крем супа от броколи и карфиол

Идея за лесен и бърз обяд, който можеш да си приготвиш за 10 минути с два от любимите ми сезонни зеленчука – броколи и карфиол. Те спадат към семейство зеленчуци богати на indole-3-carbinol (I3C), съставка с доказано противо-ракови свойства, която е добре да присъства в менюто ти поне 2-3 пъти в седмицата с чисто превантивна цел.

С I3C има провеждани редица проучвания в последните години и според някои от тях, тя не само предотвратява, но дори може да спре развитието на туморни клетки, а други може директно да убие. Силата на I3C е в репродуктивна система при жените (яичници, шийка на матката) и мъжете (простата), както и при случаи с рак на гърдата.

Но не е нужно да имаш проблеми, за да хапваш редовно броколи и карфиол, защото всички вече знаем, че превенцията е най-добрата защита!

broccoli-soup-2

Крем супа от броколи и карфиол
2 чаши карфиол
1 ряпа
1 чаша броколи
сол на вкус
костен бульон и/или вода

Подправки, по желание
лимонена трева
пресен корен джинджифил

Нарежи всички зеленчуци на парченца, залей с вода и сложи на бавен огън за около 10 минути или докато омекнат. Добави солта и подправките и пасирай добре. Сервирай топла с щипка магданоз или капка качествена сметана.

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: