афродизиаци за вечеря

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Афродизиаци за вечеря

Афродизиак е вещество, за което се твърди, че увеличава сексуалното желание. Името идва от гръцката дума ἀφροδισιακόν, т.е. „сексуална, афродизиак“ или „aphrodisios“, идващо от Афродита – гръцката богиня на любовта и се почита от древни времена до днес. Редица храни и напитки са били спрягани за афродизиаци и хиляди мъжи и жени по света са разчитали на тях, за да увеличат сексуалното желание, да удължат момента или просто, за да предизвикат чувствени наслади. Дали тези храни са успявали или не е тема на дълъг разговор и според мен, ако човек е с правилната нагласа всичко работи. Въпреки това, от гледната точка на съвременните ни знания, ето кои храни биха могли да попаднат в категорията и как да ги впрегнем да работят за нас. Говорим си, разбира се, за Свети Валентин.

Статията е публикувана във февруарския брой на GoBio и имайки предвид, че в нея пиша за афродизиаци се получи малко 18+. Чувствай се предупреден :)))

Кликни върху снимките, за да отвориш pdf-a с материала в по-голям размер.
afrodiziaci_Nadia-1
afrodiziaci_Nadia-2

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: