афродизиаци за вечеря

Афродизиаци за вечеря

Афродизиак е вещество, за което се твърди, че увеличава сексуалното желание. Името идва от гръцката дума ἀφροδισιακόν, т.е. „сексуална, афродизиак“ или „aphrodisios“, идващо от Афродита – гръцката богиня на любовта и се почита от древни времена до днес. Редица храни и напитки са били спрягани за афродизиаци и хиляди мъжи и жени по света са разчитали на тях, за да увеличат сексуалното желание, да удължат момента или просто, за да предизвикат чувствени наслади. Дали тези храни са успявали или не е тема на дълъг разговор и според мен, ако човек е с правилната нагласа всичко работи. Въпреки това, от гледната точка на съвременните ни знания, ето кои храни биха могли да попаднат в категорията и как да ги впрегнем да работят за нас. Говорим си, разбира се, за Свети Валентин.

Статията е публикувана във февруарския брой на GoBio и имайки предвид, че в нея пиша за афродизиаци се получи малко 18+. Чувствай се предупреден :)))

Кликни върху снимките, за да отвориш pdf-a с материала в по-голям размер.
afrodiziaci_Nadia-1
afrodiziaci_Nadia-2

Всяка информация публикувана на тази интернет страница и в предлаганите на нея книжни издания служи само и единствено за обогатяване на общата култура на читателите. Същата нито цели, нито може да бъде възприемана, нито използвана от когото и да било като предписание/я, препоръка/и, съвет/и към което/които и да било лице/а за постигане на благоприятно въздействие върху индивидуалното здраве на лице/а без консултация с лекуващ лекар - специалист.

Още публикации:

Искаш да си здрав и да се чувстваш добре?

Абонирай се тук за седмичната си доза експертни съвети и вдъхновение.