Skip links

чийзкейк без печене

чийзкейк без печене

Дойде моментът и за края на режима “Предизвикателство” и затова реших да го отпразнувам както се полага – с торта. Но за да остана съпричастна към всички, които го започнаха по-късно от мен, реших тортата да е част от режима и в нея няма нищо от непозволените съставки. Също така поне до средата на февруари ще избягвам публикациите на рецепти съдържащи каквото и да е брашно, за да не ви изкушавам излишно. Държите ли се?

Чийзкейка, който публикувам сега ми се върти из главата от доста време и комбинира в себе си сурова основа от ядки и фурми, домашно сладко и крем от маскарпоне, домашно кисело мляко и мед. Получи се изключително сладък десерт, който се приготвя точно за 10 минути. Другият му плюс е, че може да се яде веднага, но ако издържиш да постои един ден в хладилника става още по-вкусен…

чийзкейк, основа
1 1/2 чаша фурми без костилките
1 чаша микс орехови ядки и бадеми
домашно сладко, по твой избор

Сложи всичко в блендера и миксирай. Изсипи на дъното на форма за торта (аз използвах стъклена купа с по-малък размер) и разстели с помощта на лъжица.

Сладкото, което използвах е от червени боровинки. Имаме няколко храста в градината и когато ги съберем лятото просто ги слагаме в буркан, добавяме захар и ги оставяме в хладилника. Издържат вечно, но трябва да се съхраняват в хладилник или на студено. За среден слой на чийзкейка добави сладко по твой избор върху основата.

mascarpone-cake-2

чийзкейк, крем
1 кутия маскарпоне, 500 гр.
1/2 чаша домашно кисело мляко
1/3 чаша мед

Сложи всичко в купа и бъркай с миксер около 1-2 минути или докато не се смеси меда с останалите съставки. Изсипи върху основата и прибери в хладилник.

Искаш да си здрав и да се чувстваш добре?

Абонирай се тук за седмичната си доза експертни съвети и вдъхновение.