чийзкейк без печене

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

чийзкейк без печене

Дойде моментът и за края на режима “Предизвикателство” и затова реших да го отпразнувам както се полага – с торта. Но за да остана съпричастна към всички, които го започнаха по-късно от мен, реших тортата да е част от режима и в нея няма нищо от непозволените съставки. Също така поне до средата на февруари ще избягвам публикациите на рецепти съдържащи каквото и да е брашно, за да не ви изкушавам излишно. Държите ли се?

Чийзкейка, който публикувам сега ми се върти из главата от доста време и комбинира в себе си сурова основа от ядки и фурми, домашно сладко и крем от маскарпоне, домашно кисело мляко и мед. Получи се изключително сладък десерт, който се приготвя точно за 10 минути. Другият му плюс е, че може да се яде веднага, но ако издържиш да постои един ден в хладилника става още по-вкусен…

чийзкейк, основа
1 1/2 чаша фурми без костилките
1 чаша микс орехови ядки и бадеми
домашно сладко, по твой избор

Сложи всичко в блендера и миксирай. Изсипи на дъното на форма за торта (аз използвах стъклена купа с по-малък размер) и разстели с помощта на лъжица.

Сладкото, което използвах е от червени боровинки. Имаме няколко храста в градината и когато ги съберем лятото просто ги слагаме в буркан, добавяме захар и ги оставяме в хладилника. Издържат вечно, но трябва да се съхраняват в хладилник или на студено. За среден слой на чийзкейка добави сладко по твой избор върху основата.

mascarpone-cake-2

чийзкейк, крем
1 кутия маскарпоне, 500 гр.
1/2 чаша домашно кисело мляко
1/3 чаша мед

Сложи всичко в купа и бъркай с миксер около 1-2 минути или докато не се смеси меда с останалите съставки. Изсипи върху основата и прибери в хладилник.

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: