обяд за шампиони! при това пристрастяващо вкусен!

След като вече се разбрахме, че през седмицата няма нужда да се готви, а само да се сглобява, то мисля, че е също толкова ясно, че правилото не е валидно за уикенда. Събота и неделя са времето, в което да се подготвиш подобаващо, за да ти е лесно през седмицата. Затова днес ти предлагам да направиш точно това и да си приготвиш поне една партида от тези пристрастяващо вкусни зеленчукови хлебчета! А ако си отделиш още 5 минути да сглобиш и едно гуакамоле – обяда за шампиони ти е в кърпа вързан. Дори ще се налага да отбиваш с всички сили опитите на колеги и познати да ти го изядат, ако разбира се, оцелее до понеделник :)))

veggie-bread-2

12 бр. зеленчукови хлебчета
400 гр броколи*
1/2 чаша кашу**
3 яйца
щипка сол, малко зехтин и подправки по твой вкус

Смели ядките на брашно в кухненския робот. Дори и да не са финно смляни не е проблем.
Добави броколито и блендирай отново.
Сложи яйцата, солта, зехтина и подправките и блендирай докато не се получи хомогенна смес.
С помощта на лъжица оформи кръгчета директно в тавата. За една партида ти трябват 2 тави, които може да пъхнеш едновременно във фурната.
Печи на предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 минути.
Извади и остави да изстинат.

* Броколито може да се замени с карфиол или микс от зеленчуци по твой вкус.
** Кашуто също, пробвай с орехови ядки, слънчогледово семе и др.

guacamole-1

гуакамоле
1 много добре узряло авокадо
сока от 1 лайм или 1/2 лимон
1 малък домат или 6-7 чери домата
1/2 връзка магданоз
2 стръка пресен лук
5-6 листа босилек
щипка сол

Обели авокадото, махни ядката и го намачкай с вилица. Залей със сока от лайм, за да не потъмнява.
Обели домата, махни воднистата част и нарежи на дребно заедно с магданоза, пресния лук и босилека.
Разбъркай с намачканото авокадо, добави солта и сервирай.

Поднеси едновременно зеленчуковите хлебчета, гуакамолето и сварени пъдпъдъчи яйца. Сглобявай на сандвич и консумирай с мярка!

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

Още публикации: