един ден… детокс

Всички сме чували, виждали и чели за еднодневните детокс програми, които взривиха Щатите през последните няколко години. Затова с невероятно удоволствие ти представям и първият за България зелен соков детокс. Точно така, зелен. При това изпълнен толкова професионално, че ти пълни душата.

Говорим си за комбинация от 6 фреша, от по 500 мл всеки или 3 литра студено-пресован сок за деня, за изцеждането на който са използвани 18 различни вида плод и зеленчук или над 6 кг. продукция. Течна формула мултивитамини и мултиминерали, пълен пакет антиоксиданти и разбира се малко протеин.

Предполагам вече знаеш, че при изцеждане на зеленолистни зеленчуци се получава най-голямата възможна концентрация от витамини, минерали, фитонутриенти и ензими. Тайната се корени в количествата. Докато със смути или салата човек обикновенно изяжда 200-300 г зеленолистни на хранене, то за да направиш една чаша сок от зеленолистни ще използваш много по-голямо количество, като може да се стигне и до килограм, в случая са 2. А сега си представи ползите от тях, умножени по 10! Невероятно, нали! И всичко, което трябва да направиш, е да изпиеш една чаша сок… или пък 6.

А разработката на това течно чудо беше поверена на един от любимите ти експерти в света на храненето, точно така, на мен :)))

Целта на всеки сок беше да отговори на няколко различни параметри:
* вкус, разбира се, но той не беше водещият;
* комплекс от ценни вещества;
* които да помогнат на организма да се пречисти;
* при това без да изпитваш ненужен глад.

Или с други думи казано да отговаря на факторите:
вкус | имунитет | детокс | енергия.

Целта беше постигната с перфектно подбрана комбинация от сокове, които е добре да бъдат изпити в точна последователност за максимален ефект. А как изглежда един ден на соков детокс… виж сам:

Куриер доставя кашон с охладени сокове, които са съхранени по време на транспорта с помощта на специален хладилен „резервоар“, който не им позволява да паднат под определена температура.

Fresh-brothers-1

Твоята задача е да ги прибереш в хладилник, или ако ще ги носиш със себе си да използваш отново хладилния „резервоар“ за пренасянето и да съхраняваш соковете на студено. Срокът на годност на фрешовете благодарение на използваната технология за студено пресоване е 4 дни, затова спокойно можеш да поръчаш фрешовете си 1-2 дни преди деня, в който ще ги пиеш.

Fresh-brothers-2

Денят определен за детокс започва с Green burst, супер свежа комбинация от зелена ябълка, тиквичка, магданоз, киви и лайм. Това е и един от най-леките сокове за деня, чиято цел е да те освежи и да ти даде енергия за началото на деня.

Fresh-brothers-3

Следва първата междинна закуска с Elixir, включващ морков, цвекло, зелена ябълка, селъри и портокал. Или с други думи казано еликсир за тялото и душата, но и за черния дроб и сърцето. Най-мощното средство за пречистване на черния дроб във вкусна и засищаща комбинация.

Fresh-brothers-5

Обядът е с Glamour. За красива кожа, силен имунитет и блясък в очите – ефирна комбинация от броколи, магданоз, краставици, тиквичка, маруля, зелена ябълка и лайм. Единственият по рода си сок включващ в себе си съставката индол-3-карбинол, за която се твърди, че има противо-ракови и противо-възпалителни свойства.

Fresh-brothers-7

Денят продължава с Ginger kick или странно звучащата, но силно енергизираща и завлядяваща комбинация от морков, грейпфрут, лайм и джиндифил.

Fresh-brothers-9

За вечеря разполагаш с G fit, който благодарение на комбинацията от селъри, краставица, магданоз, маруля, зелена ябълка, лайм и джинджифил помага на водата да навлезе в клетките и да ги пречисти отвътре. Чувстваш се по-свеж и по-здрав, струва си, нали?

Fresh-brothers-10

А за да не заспиваш гладен разполагаш и с още един сок за деня, този път по-скоро мляко, протеиново мляко или Indulgence. Приготвено от кашу, фурми, джинджифил, канела и изворна вода.

Fresh-brothers-11

Повече за соковият детокс, цената, както и как да поръчаш можеш да намериш тукwww.freshbrothers.bg.

Всяка информация публикувана на тази интернет страница и в предлаганите на нея книжни издания служи само и единствено за обогатяване на общата култура на читателите. Същата нито цели, нито може да бъде възприемана, нито използвана от когото и да било като предписание/я, препоръка/и, съвет/и към което/които и да било лице/а за постигане на благоприятно въздействие върху индивидуалното здраве на лице/а без консултация с лекуващ лекар - специалист.

Още публикации:

Искаш да си здрав и да се чувстваш добре?

Абонирай се тук за седмичната си доза експертни съвети и вдъхновение.