един ден… детокс

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Всички сме чували, виждали и чели за еднодневните детокс програми, които взривиха Щатите през последните няколко години. Затова с невероятно удоволствие ти представям и първият за България зелен соков детокс. Точно така, зелен. При това изпълнен толкова професионално, че ти пълни душата.

Говорим си за комбинация от 6 фреша, от по 500 мл всеки или 3 литра студено-пресован сок за деня, за изцеждането на който са използвани 18 различни вида плод и зеленчук или над 6 кг. продукция. Течна формула мултивитамини и мултиминерали, пълен пакет антиоксиданти и разбира се малко протеин.

Предполагам вече знаеш, че при изцеждане на зеленолистни зеленчуци се получава най-голямата възможна концентрация от витамини, минерали, фитонутриенти и ензими. Тайната се корени в количествата. Докато със смути или салата човек обикновенно изяжда 200-300 г зеленолистни на хранене, то за да направиш една чаша сок от зеленолистни ще използваш много по-голямо количество, като може да се стигне и до килограм, в случая са 2. А сега си представи ползите от тях, умножени по 10! Невероятно, нали! И всичко, което трябва да направиш, е да изпиеш една чаша сок… или пък 6.

А разработката на това течно чудо беше поверена на един от любимите ти експерти в света на храненето, точно така, на мен :)))

Целта на всеки сок беше да отговори на няколко различни параметри:
* вкус, разбира се, но той не беше водещият;
* комплекс от ценни вещества;
* които да помогнат на организма да се пречисти;
* при това без да изпитваш ненужен глад.

Или с други думи казано да отговаря на факторите:
вкус | имунитет | детокс | енергия.

Целта беше постигната с перфектно подбрана комбинация от сокове, които е добре да бъдат изпити в точна последователност за максимален ефект. А как изглежда един ден на соков детокс… виж сам:

Куриер доставя кашон с охладени сокове, които са съхранени по време на транспорта с помощта на специален хладилен „резервоар“, който не им позволява да паднат под определена температура.

Fresh-brothers-1

Твоята задача е да ги прибереш в хладилник, или ако ще ги носиш със себе си да използваш отново хладилния „резервоар“ за пренасянето и да съхраняваш соковете на студено. Срокът на годност на фрешовете благодарение на използваната технология за студено пресоване е 4 дни, затова спокойно можеш да поръчаш фрешовете си 1-2 дни преди деня, в който ще ги пиеш.

Продуктите, които създадохме за теб:

Fresh-brothers-2

Денят определен за детокс започва с Green burst, супер свежа комбинация от зелена ябълка, тиквичка, магданоз, киви и лайм. Това е и един от най-леките сокове за деня, чиято цел е да те освежи и да ти даде енергия за началото на деня.

Fresh-brothers-3

Следва първата междинна закуска с Elixir, включващ морков, цвекло, зелена ябълка, селъри и портокал. Или с други думи казано еликсир за тялото и душата, но и за черния дроб и сърцето. Най-мощното средство за пречистване на черния дроб във вкусна и засищаща комбинация.

Fresh-brothers-5

Обядът е с Glamour. За красива кожа, силен имунитет и блясък в очите – ефирна комбинация от броколи, магданоз, краставици, тиквичка, маруля, зелена ябълка и лайм. Единственият по рода си сок включващ в себе си съставката индол-3-карбинол, за която се твърди, че има противо-ракови и противо-възпалителни свойства.

Fresh-brothers-7

Денят продължава с Ginger kick или странно звучащата, но силно енергизираща и завлядяваща комбинация от морков, грейпфрут, лайм и джиндифил.

Fresh-brothers-9

За вечеря разполагаш с G fit, който благодарение на комбинацията от селъри, краставица, магданоз, маруля, зелена ябълка, лайм и джинджифил помага на водата да навлезе в клетките и да ги пречисти отвътре. Чувстваш се по-свеж и по-здрав, струва си, нали?

Fresh-brothers-10

А за да не заспиваш гладен разполагаш и с още един сок за деня, този път по-скоро мляко, протеиново мляко или Indulgence. Приготвено от кашу, фурми, джинджифил, канела и изворна вода.

Fresh-brothers-11

Повече за соковият детокс, цената, както и как да поръчаш можеш да намериш тукwww.freshbrothers.bg.

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: