eye candy… правим си домашен грим

Знам, че всички, които са тук в момента са почитатели на 2 неща – здравословното и балансирано отношение към себе си и домашното приготвяне на храна. Затова днес ти предлагам да се замислиш за още един от аспектите на горното – химията, която ние жените си слагаме всеки ден, под формата на разкрасителни процедури или… гримове.

Истината е, че химическата индустрия е навсякъде около нас и много отдавна древните методи за нанасяне на грим са заменени със странно звучащи и непроизносими съставки. А в крайна сметка златната догма за кожата е същата като за храната – никога не слагай нещо върху кожата си, което не би изял. Защото ние много често забравяме, че кожата е най-големият орган и всичко нанесено върху нея се абсорбира почти на 100%, стига разбира се да успее да премине през защитния й слой. А химията е създадена така че да успява.

make-up-4

А сега си представи, че можеш да си сглобиш домашна пудра, сенки за очи и дори гланц за устни, точно както сглобяваш салата за вечеря. При това в пъти по-лесно! Единствената разлика е, че тук боравим с минимални количества и мерителните лъжички не са супени :))

make-up-2

И най-хубавата новина е, че изходните продукти за домашно приготвяне на козметика вече са налични и у нас, а аз гордо мога да споделя, че използвам такава вече от няколко месеца и съм толкова доволна, че не бих я заменила за нищо! Пудрата ми е финна и гладка като коприна, при това издържа цял ден. Гланцът за устни с лек, ефирен, ненатрапващ се цвят. А изобилието от цветове, с които да си сглобиш сенки за очи е умопомрачително! При това съставките са на достъпни цени и със сигурност няма да разстроят банковата ти сметка.

make-up-3

Е, какво чакаш! Запретвай ръкави, покани приятелки и си сглобете грим! Кожата ти ще ти благодари, черният дроб също :))

P.S. Ако се притесняваш и имаш нужда от съвети за начинаещи, пробвай с някой от курсовете на Надя Костова. А ако вече си готов за действие, съставки, информация за пигментите и рецепти има тук – Минерална козметика

Всяка информация публикувана на тази интернет страница и в предлаганите на нея книжни издания служи само и единствено за обогатяване на общата култура на читателите. Същата нито цели, нито може да бъде възприемана, нито използвана от когото и да било като предписание/я, препоръка/и, съвет/и към което/които и да било лице/а за постигане на благоприятно въздействие върху индивидуалното здраве на лице/а без консултация с лекуващ лекар - специалист.

Още публикации:

Искаш да си здрав и да се чувстваш добре?

Абонирай се тук за седмичната си доза експертни съвети и вдъхновение.