eye candy… правим си домашен грим

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Знам, че всички, които са тук в момента са почитатели на 2 неща – здравословното и балансирано отношение към себе си и домашното приготвяне на храна. Затова днес ти предлагам да се замислиш за още един от аспектите на горното – химията, която ние жените си слагаме всеки ден, под формата на разкрасителни процедури или… гримове.

Истината е, че химическата индустрия е навсякъде около нас и много отдавна древните методи за нанасяне на грим са заменени със странно звучащи и непроизносими съставки. А в крайна сметка златната догма за кожата е същата като за храната – никога не слагай нещо върху кожата си, което не би изял. Защото ние много често забравяме, че кожата е най-големият орган и всичко нанесено върху нея се абсорбира почти на 100%, стига разбира се да успее да премине през защитния й слой. А химията е създадена така че да успява.

make-up-4

А сега си представи, че можеш да си сглобиш домашна пудра, сенки за очи и дори гланц за устни, точно както сглобяваш салата за вечеря. При това в пъти по-лесно! Единствената разлика е, че тук боравим с минимални количества и мерителните лъжички не са супени :))

make-up-2

И най-хубавата новина е, че изходните продукти за домашно приготвяне на козметика вече са налични и у нас, а аз гордо мога да споделя, че използвам такава вече от няколко месеца и съм толкова доволна, че не бих я заменила за нищо! Пудрата ми е финна и гладка като коприна, при това издържа цял ден. Гланцът за устни с лек, ефирен, ненатрапващ се цвят. А изобилието от цветове, с които да си сглобиш сенки за очи е умопомрачително! При това съставките са на достъпни цени и със сигурност няма да разстроят банковата ти сметка.

make-up-3

Е, какво чакаш! Запретвай ръкави, покани приятелки и си сглобете грим! Кожата ти ще ти благодари, черният дроб също :))

P.S. Ако се притесняваш и имаш нужда от съвети за начинаещи, пробвай с някой от курсовете на Надя Костова. А ако вече си готов за действие, съставки, информация за пигментите и рецепти има тук – Минерална козметика

Продуктите, които създадохме за теб:

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: