Кокочино? О, да!

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Отдавна не съм публикувала нови рецепти тук, затова от днес започвам да наваксвам загубеното време!

Искаше ми да започна да правя видео рецепти отдавна, но задачата е малко по-сложна от нормалното и ми отне време, но накрая… с подходящият екип и партньор в лицето на Маги Пашова, нещата започнаха полека да се случват :)))

Идеята на видеата ни е не само да показват рецепти, но най-вече да те вдъхновят да преоткриеш красотата на готвенето и вкуса на домашно приготвената храна. Надявам се, че ще успеем :)))

Което ни води на рецептата на деня – Кокочино :))

Спряхме се на нея, защото буквално миналата седмица споделих видео за хранителните непоносимости и тестовете за тях. И ако си го гледал/а, то най-вероятно ти е направила впечатление най-сериозната цифра в него – 65-70% от нас имат лактозна непоносимост.

Днес няма да обяснявам подробно какво е лактоза, казеин и т.н., защото има цели 20 страници по темата в книгата ми – „В търсене на истината за храната и здравето“, но ще ти дам насока.

Най-много лактоза (млечна захар) има във воднистата част на млякото, което означава, че прясното мляко е на върха на пирамидата по съдържание на лактоза, а ние българите обичаме едно нещо с цялото си сърце – кафе с мляко :))

И за да дадем вкусна идея за заместител на млякото и сметаната в кафето, с Маги Пашова подготвихме едно свежо видео как да си приготвиш кокосова такава :))

P.S. Допълнителен трик – замрази готовата сметана във формички за лед и добавяй по едно кубче сметана в кафето сутрин.

P.P.S. Може да използваш и блендирани заедно месото на стар кокос с водата в него вместо кокосово мляко в кен.

P.P.P.S. Пробвай да добавиш и канела към своето Кокочино (кокосово капучино ;)) – тя е мощен антиоксидант и може да неутрализира някои от негативните ефекти на кафето. Ако пък искаш да прочетеш повече за ползите от кокоса и как да пием кафето си правилно, виж статиите на Маги тук и тук.

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: