Конгресът по клинично хранене на ESPEN, Мадрид 2018 г.

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

Както знаеш, мисията на този сайт е да ти помогна да се грижиш по-добре за себе си и да ти дам правото на информиран избор, като споделям с теб осъвременената и актуална информация по темата здравословно и балансирано хранене, която публикуват и обсъждат лекарите и нутриционистите в Европа, САЩ и Канада. А целта е, с помощта на тази информация да достигнеш сам до пътя, който ще ти помогне да се чувстваш здрав, красив и пълен с енергия всеки ден.

Затова днес, с голямо удоволствие споделям, че дойде време за конгреса по клинично хранене и метаболизъм и тази година. Това е място, на което се събират над 4000 лекари и нутриционисти от цяла Европа, за да резюмират най-важните акценти от изминалата година.

Ако си с мен тук отдавна, то най-вероятно помниш, че миналата година, конгресът беше в Хага и се върнах от него с много интересни теми и публикации по актуални казуси, като:
хранене за дълголетие, здраве и красота,
наситените мазнини – вредни или полезни,
защо пребиотиците са по-важни от пробиотиците и много други.

И съм убедена, че тази година отново ще се върна с много ценна и полезна информация по различни теми, касаещи здравето и храната.

А до тогава, искам да те подсетя, че точно като миналата година, ще отразявам една част от дебатите и сесиите на живо, от Мадрид, с помощта на Instagram stories.

За да ги гледаш, вече не е задължително да имаш регистрация в Инстаграм, но определено е по-лесно от апликейшъна за телефон. Но все пак, ако не си в Инстаграм, и нямаш желание да го използваш, можеш да гледаш включванията ми и от компютъра си, като кликваш върху снимката, отбелязана в цвят.

Помни обаче, че stories в Instagram са видими само за период от 24 часа и след това изчезват, затова ако искаш да си в час – влизай всеки ден.

Конгресът започва на 1-ви септември, точно в 14 ч.

P.S. Тази година искам да изразя и специалната си благодарност към Kenwood България, които ме подкрепиха с част от разходите за конгреса, както и за голямото дарение, което направиха към SOS детски селища България след уъркшопа ни там. Благодаря ви!

Продуктите, които създадохме за теб:

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: