#бъдиМил, и към себе си

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

бъдиМил

По темата #бъдиМил съм писала и говорила много в последната година, затова днес ще дам думата на един от най-известните терапевти на Европа – Мариса Пиър, която изключително добре обяснява защо е важно да вярваме в собствените си сили и възможности, и как една семпла мантра, с която да се заобиколим може да ни помогне да сбъднем всичко, което пожелаем.

—————————
„Моето разбиране е, че хората идват на тази планета с две силни емоционални нужди: да намерят връзка и да избегнат отхвърлянето. Ако задълбаете в емоционалните проблеми на всеки един от нас, можете да проследите проблемите им обратно до липсата на изпълнение на тези две нужди. Толкова е просто.

Виждате ли, до известна степен всички ние все още живеем с нагласата на племенните времена. Тогава е било наложително да не сме отхвърлени от нашето племе, тъй като никой не е можел да оцелее сам. И в този случай отхвърлянето наистина е означавало смърт, а връзката – оцеляване. Ето защо този страх ни е толкова дълбоко вкоренен и е причината за толкова много от съвременните ни проблеми.

Точно заради него, в работата си се сблъсквам с 3 типа клиенти.

Първият тип е човек, който би искал да има всичко – любовни взаимоотношения, чудесна работа, финансова стабилност, увереност и вътрешен мир – но не успява да постигне нищо от това, да не говорим пък да ги задържи.

Вторият тип има много от описаните по-горе неща, но ги саботира по един или друг начин, чрез пристрастяване към нещо, работохолизъм, изневери и т.н.

А третият тип, най-редкият, успява да управлява мисленето си, за да постигне всичко това – отношения, здраве, кариерно развитие, благополучие, вътрешен мир и работи върху това да го споделя с останалите.

И едва преди няколко години установих, че третата група клиенти – тези, които имат всичко и искат да го споделят – оперират от съвсем различно ниво на съзнание и любов. Те не просто чувстват, че всичко им е достъпно. Те го знаят. И не защото са имали съвършен живот без травми. Точно обратното. Те го постигнат чрез промяна в начина си на мислене.

Бях толкова впечатлена от естеството на тази трета група, че реших да намеря начин да покажа не само на първите две групи клиенти, но и всички мои последователи и читатели по целия свят, как биха могли да станат този трети Тип.

Защото, когато харесваш себе си, животът ти е изключителен.

Продуктите, които създадохме за теб:

Без това, нашият съзнателен ум просто приема, че всичко е по наша вина: че сме мързеливи, не сме достатъчно добри и просто не можем да го променим, че така ще бъде цял животът.

Като терапевт се срещам с толкова много хора, които не харесват себе си и в крайна сметка създават живот, който не харесват. Докато третата група клиенти са тези, които харесват себе си.

И не защото са съвършени, или са имали перфектни родители, или не са преживели никакви неприятности – а защото са се научили да пренасочват своите несигурност и страхове около отхвърлянето и разединяването във вяра в себе си.

Това не е същото като его или нарцисизъм, по-скоро е усещане за силна любов. Това е твърда, вградена, непоклатима вяра в собствените сили и възможности. С която наистина вярвам, че можеш да направиш всичко.

Без нея, вие ще останете в групи едно или две, като подсъзнанието ви ще ви саботира на всяка стъпка от пътя, винаги чувствайки, че не сте достатъчно добри, без значение какви са вашите постижения или колко други хора ви ценят.

Докато една обикновена мантра, като „Аз съм достатъчна”, може да бъде съставката, която променя животи, като завинаги промени вътрешния ни диалог.”
———————

бъдиМил

Надявам се, че текстът на Мариса Пиър успя да вдъхнови и теб, също както мен. Затова днес, искам да ти подаря точно тази вяра и любов в собствените ти сили и възможности с поредните 3 картички от кампанията ни #бъдиМил. За да се подсещаш всеки ден, че

ТИ СИ КРАСИВА
ТИ СИ НЕВЕРОЯТНА
ТИ СИ ДОСТАТЪЧНА

Вземи колкото искаш картички, сложи ги на различни места около себе си, така че да ги виждаш всеки ден:

– на огледалото в банята, за да е първото нещо, което видиш, когато се събудиш;
– като wallpaper на телефона си;
– в работния тефтер;
– на бюрото в офиса;
– пред монитора;
– в колата;
– на нощното шкафче, за да може това да е и последната мисъл, с която да заспиш, защото ТИ СИ ВСИЧКО, което искаш да бъдеш – красива, невероятна, здрава, слаба, достатъчна.

Картичките ни са налични в печатен вариант и се разпространяват безплатно. За момента има на тези места (на някои локации картичките може да свършат бързо, в такъв случай просто ни пиши и ние ще ги презаредим):

София:
– магазини “Балев био маркет”, Южен парк & The mall
– салон Facecare, ул. Асен Златаров 15

– BodyAesthetic, ул. Орехова гора 2
– магазин “Лайка”, Софарма Тауърс
– Yoga vibe South, ж.к. “Гоце Делчев” 51Е
– магазин “Био дарове”, ул. “Екзарх Йосиф” 22

– “Слънце и Луна” , ул. “Солунска” 33 и ул. “6-ти септември” 39

– магазин “Крео”, кв. Драгалевци
– Co-optics, Сан Стефано Плаза
– Co-office, Notos galleries, Ring mall

– ресторант “Съседите”, ул. “Kюстендил” 20
“
– +Това”, ул. “Марин Дринов” 30
– студио за красота “Елен”, ул. “Уилям Гладстон” 32
– салони за красота Murphy, ул. “Граф Игнатиев” 3 и бул.“България” 11

Варна:
– био магазин “Килеръ”, ул. “Цар Асен I” 54
– “Нутрио бар”, ул. “Дубровник” 54
– Gracia & Co, Varna Mall

Пловдив:
– Nadko Designs Studio, ул. “Акад. Петър Динеков” 1А

Хасково:
– салон “Синьо лято”, ул. “Банска” 9

Габрово:
– салон “Nor Dry Bar & more”, ул. “Цанко Дюстабанов” 17

Ако имаш магазин или обект, в който искаш да има от тях, моля пиши на jenny@nadiapetrova.bg и ще ти изпратим. Напълно безплатно.

#бъдиМил и сподели с приятели

А ето и електронните версии на картичките, които може да използваш като wallpaper на телефона си, само трябва да кликнеш върху някоя от картинките и с десен бутон да избереш “Save image to…”:

Използвани източници:

Marisa Peer, I am enough - link

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: