Блог

последни метри до финала…

Тази седмица довършваме последната стая от целите, които си поставихме за тази година – трапезарията. Мястото, където цялото семейство ще се събира за вечеря, мястото където ще се наслаждаваме на тихи вечери с приятели,…

в GoodFood: салата в… буркан

Всички знаем, че е здравословно да се хапва поне по една салата ден, а вече минахме и през голяма статия по темата Зеленолистни, но фактора, който все още остава налице и е редно да…

бананов кекс или правилата на замяна

Когато готвиш здравословно много често се налага да заменяш един продукт с друг, особено ако се опитваш да пресъздадеш готварски класики. Нещо, което аз често правя. Важното в случая е да се научиш да…

животът на село

Знам, че за много хора идеята да се върнат или да отидат да живеят на село изглежда странна. И аз бях сред тях само до преди 5 години… Като градско дете родено и израснало…

хрупкава закуска с киноа

Защо закуската е важна и неразделна част от деня съм обяснявала много и не се уморявам да го повтарям на клиенти и приятели. Закуската обаче сама по себе си не е достатъчна. Голямо значение…

ерата на антибиотиците или защо сме резистентни

Според Световната Здравна Организация AMR e “aнтимикробна резистентност – известнa също като резистентност към медикаменти. Случва се, когато микроорганизми като бактерии, вируси, гъбички и паразити се променят по начин, който превръща лекарствата, използвани за…

промяна…

По време на голямата ми почивка от блога това лято, мислих много как да продължа с него. Дали да публикувам основно рецепти, статии на тема хранене, да развенчавам митовете свързани с него или да…

my new book!

I’m very happy to announce the release of my new book! In print, in bulgarian and in full colors! Изключително щастлива съм да обявя, че съвсем скоро по книжарниците и магазините в цялата страна…