три в едно – супа, предястие и основно сготвени накуп

Тази статия е публикувана преди повече от две години и е възможно да съдържа неактуална информация.

три в едно - супа, предястие и основно сготвени накуп

Времето прекарано в кухнята винаги е бил един от водещите фактори за това коя рецепта да приготвя. Затова ако нещо ми се строи прекалено сложно или изисква прекалено много време, то бива изпращано в забвение и оставено за някой по-свободен ден, който може да дойде, но може и не…

Дните пък, когато успявам в рамките на час да сготвя няколко неща едновременно, без да се стресирам излишно в процеса, са ми любими. И за да визуализирам как се случва чудото, днес ти предлагам четири рецепти приготвени едновременно в рамките на 40-60 минути. Става въпрос за сварени и запечени 2 вида картофи със зеленчуци и патладжан на фурна, които ще се превърнат в крем супа, кьопоолу, патлаждан на фурна и пюре с грах. Ммм, да. Вкусно, лесно и имаш ароматен обяд от салата със супа, а патладжана, пюрето и кьопоолуто са за вечеря.

Интересното в случая още е, че понеже така или иначе работят фурната и котлона едновременно, реших сладкия картоф за супата да го запека на фурна. Така вкуса се променя и то към по-добро, като добавя към супата леко опушени нотки идващи от коричката на запечения картоф. Пробвай задължително, няма да съжаляваш!

За целта ще ти трябват:
5-6 средно големи бели картофа
1 средно голям сладък картоф /yam/
4 патладжана
2-3 чушки
1 чаша грах
1/2 чаша сушени домати
1/2 авокадо
2 глави чесън

орехи, куркума, сол, черен пипер и зехтин

Инструкции:
1. Обели картофите и ги нарежи на кубчета.
2. Измий 2 от патладжаните и ги разрежи на по 2 половинки всеки. Направи разрези в патладжана по дължина. Другите 2 патладжана обели и нарежи на кубчета.
3. Накисни сушените домати във вода.
4. Сложи в тенджера белите картофи и малко сол. След като картофите кипнат добави към тях и граха.
5. Подреди в тавичка патладжаните, сладкия картоф, чушките и главите чесън с изрязано дъно. Аз използвах 2 тави във фурната едновременно. Поръси със сол, черен пипер и зехтин.
6. Включи котлона и фурната за около 20-30 минути или докато зеленчуците в тенджерата не омекнат, а тези на фурна не се запекът и хванат лека коричка.
Междувременно е добре да завърташ чушката от време на време, за да се изпече равномерно от всички страни.

Сглобяване:
За пюрето сложи половината картофи в кухненски робот, добави авокадото и пюрирай докато не се получи кремообразно пюре. Дегустирай и добави сол, ако сметнеш за необходимо.

За супата, смеси остатъка от картофите със запечения сладък картоф, добави куркума и малко мазнина по твой избор и хомогенизирай с пасатор. Сладкия картоф е наистина сладък и с лек вкус на тиква, просто предупреждавам.

За кьопоолуто, обели и изчисти чушките, сложи чушките, запеченият на кубчета патладжан, сушените домати и няколко скилидки чесън в кухненския робот и миксирай. Добави сол, черен пипер и зехтин на вкус. Гарнирай с орехи.

Патладжана се яде както си е. Запечен на фурна, със сол, черен пипер и зехтин.

Продуктите, които създадохме за теб:

Граха се поднася просто сварен, но може също така да се направи на самостоятелно пюре, да се добави към картофеното или да се остави за втора супа.

Мисля, че е това! Този пост отне повече време да се опише, отколкото да се сготви :))) Bon appetite!

Собственикът на сайта nadiapetrova.bg не носи отговорност за публикуваните съвети, препоръки, анализи, прегледи, програми, хранителни режими и други материали. Ползвателите на сайта го използват такъв, какъвто е и не следва да изпълняват буквално съветите и информацията в него, без предварителна консултация с квалифициран здравен консултант или лекар.

Собственикът на уебсайта nadiapetrova.bg не носи отговорност в случай на нарушаване на авторски права на трети лица в резултат на публикуване на съдържание на потребители или в случаи на търговско използване на снимки от потребители. В случай, че собственикът бъде уведомен за нарушение на авторски права, същият полага всички усилия, за да помогне за ограничаване на нарушението. Собственикът не носи отговорност за щети, произтичащи от използването на настоящия сайт.

За автора:

Надя Петрова е възпитаник на Canadian School of Natural Nutrition, член на Европейската асоциация по клинично хранене (clinical nutrition) и автор на книгите: “В търсене на истината за храната и здравето”, “14 дни детокс”, “Daily Raw” и "Ева и ефектът на пеперудата". Можете да научите повече за нея, ако последвате този линк.

Още публикации: